Eşi Mehtap Çelikcan ve AK Parti Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Acem ile birlikte yardıma muhtaç, hasta ve yaşlı vatandaşları  ziyaret eden Başkan Çelikcan Yavuzlar Mahallesinde 7 yaşında olmasına rağmen hala okula gidemeyen ve kimliği olmayan M.O’ nün okula gitmesi için gerekli çalışmanın yapılmasını ve masraflarını da kendisi karşılayacağını belirtti.

Yine Akıncılar Mahallesinde Cemile Şafak’ı evinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulunan Çelikcan Tekerlekli sandalye hediye etti.

Dadaloğlu Mahallesin de Atatürk’ü kendi gözleriyle gören ve kızlarıyla birlikte yaşayan Saray Ergülen’i (Pamuk Nine) ziyaret etti.

 

Yavuzlar Mahallesinde evi yanan ve oğlu 7 yaşında olmasına rağmen hala okula gidemeyen Coşkun Özkaya’yı evinde ziyaret etti. Eşiyle ayrı yaşadığını ve çocuğun velayetinin annesinde olmasına rağmen bakmayıp kendisine bıraktığını belirten Coşkun Özkaya çocuk yanında olduğu için düzenli işe çıkamadığını ve üstelik evinin yanması dolayısıyla iyice mağdur olduğunu belirtti.  Başkan Çelikcan Coşkun Özkaya’nın evinin tamiratı için yardımcı olacaklarını, Coşkun Özkaya’nın oğlu M.Ö acilen okula başlaması için gerekli çalışmaların hemen başlatılmasını istedi.

 

Akıncılar Mahallesin de yatağa mahkûm olan ve çevresindekilerin yardımıyla ihtiyaçlarını karşılayan Cemile Şafak karşısında Başkan Çelikcan’ı görünce çok mutlu oldu. Ziyaretin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Cemile Şafak Başkan Çelikcan’a teşekkür etti.

 

ATATÜRK’Ü GÖRDÜM

 

Dadaloğlu Mahallesinde oturan 86 yaşındaki Saray Ergülen’i evinde ziyaret eden Başkan Çelikcan geçmişle ilgili hoş sohbetler yaptı. Atatürk’ü çıplak gözleriyle Kuru Köprü de gördüğünü ve onu ömür boyu unutamadığını belirten ve çevresinde pamuk nine olarak bilinen Saray Ergülen İnönü zamanında karneyle ekmek alındığı günleri anlattı. Bir parça ekmek için fırında saatlerce kuyrukta beklediğini belirtti. O günlerden bu yana ülkemizin gerçekten büyük mesafe aldığını ve son dönemde ise ülkemizin fakir ve yoksullara daha ilgili olduğunu belirtmesi Başkan Çelikcan tarafından şaşkınlıkla dinlendi. Pamuk Nine o günleri tekrar yaşadı-yaşattı. Başkan Çelikcan’a kendilerini unutmadığı için memnuniyetini belirtti.

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan imkânları ölçüsünde Yüreğir de ihtiyacı olan kişilere ulaşmaya çalıştıklarını belirterek ‘Belediyemizin imkânları belli. Biz de ulaşabildiğimiz gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıp onların sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecektir.’ dedi.

 

Vatandaşlar ise Başkan Çelikcan’a teşekkür ederek yardıma muhtaç insanlara duyarlılık gösterdiği ve yardımcı olduğu için teşekkür etiler.