Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Belediye Başkanı Arıkan, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleri Mustafa Esenkurt, Hıdır Bahçe, Levent Özveren, Necati Cengiz, Halil Tüm, Mustafa Akyüz, Murat Türk, Bekir Sıtkı Özer, Necmi Özcanlı, Hayri Haköver ve Necmettin Atay ile Çukurova Belediyesi Meclisi Üyeleri Ahmet Işık, Hüsnü Karadeli ve Mehmet Esendemir hazır bulundu.
Sarıçam Belediyesi Başkanı Zenbilci ve Yüreğir Belediyesi Başkanı Çelikcan ile Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleri Mustafa Kebude, Abdullah Doğru ve Ali Acembekiroğlu duruşmaya katılmadı.
Cumhuriyet Savcısı, sanıkların görevlerini kötüye kullandıklarını öne sürerek, haklarında 1 ile 5'er yıl arasında hapis cezası istedi.
Çukurova Belediye Başkanı Arıkan, duruşmadaki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Diğer sanıklar da suçlamayı kabul etmeyerek, Arıkan'ın ifadesine katıldıklarını belirterek, beraatlarını istediler.
Mahkeme hakimi, duruşmada avukatları bulunan Kebude, Zenbilci ve Doğru'nun ifadeleri alınmak üzere sonraki duruşmaya çağrılmalarına karar verdi. Belediye Başkanı Çelikcan ile meclis üyesi Acembekiroğlu'nun zorla getirilmesini isteyen hakim, duruşmayı erteledi.
Mahkemede adı geçenler, ticaret alanı ve resmi kurum alanı oluşturulması amacıyla yapılan bir imar değişikliğinin kişisel çıkar amaçlı olduğu iddiasıyla görevi kötüye kullanma suçundan yargılanıyor.