Milli şairimizin adını verildiği Kültür Evin de anma proğramı yapmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu belirtti. En zor şartlar altında bile ülkesine hizmet etmek için çırpınan ve bu durumdan hiçbir zaman şikayet etmeyen büyük bir devlet adamı olduğunu belirtti.

 

Yüreğir Köprülü Mehmet Akir Ersoy Kültür Evinde yapılan anma töreninde bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘ Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ülkemizin kurtuluşunda çok büyük emeği olan bir devlet adamımızdır. Milletvekilliği dahil çok değişik alanlarda milletimize hizmet etmiştir. Zor şartlar altında olmasına rağmen hiçbir zaman olumsuzluklara takılmamış hep ileriye bakmıştır. Buğün ise adını verdiğimiz Kültür Evimiz de kendisini anmak ve anlamak için anma töreni düzenliyoruz. Büyük üstadı milli şairimizi rahmetle anıyoruz.’dedi.

 

Kutlama programı çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy  Kültür Evi Öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler anlattılar. Başta Türk Milletine armağanımdır dedidiği İstaklal Marşımızı ve şiirlerini okudular. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise Mehmet Akif Ersoy’un en önemli eserlerinden biri olan Sahafat adlı kitabını öğrencilere dağıttı. Anma etkinliğine Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın yanı sıra eşi Mehtap Çelikcan ve belediye bürokratları katıldılar.