ADANA- Adana Mermerciler, Karocular ve Fayansçılar Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi üyeleri Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ı ziyaret ederek kooperatif üyelerini bir araya toplayarak şehir içindeki görüntülere son verilmesini, daha sağlıklı koşullarda hizmet üretmelerinin temini noktasında yardım talebinde bulundular.

Kooperatif Başkanı İsmail Özçete ile yönetim kurulu üyeleri Necla Sergici, Haydar Seven, Murat Yılmaz, Yücel Ugar, Ethem Aydoğdu, Cumali Ulgar, Başkan Arıkan’ı makamında ziyaret ederek sıkıntılarını dile getirdiler. Başkan Özçete, kooperatif olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verip ‘Adana’daki mermerciler, karocular ve fayansçılar olarak her birimiz değişik merkezlerde ticari faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Lakin bizlere yıllar önce Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi kurdurularak tüm esnafın bir merkezde toplanması noktasında önümüze getirilen önerilerden sonra arsa arayışına girerek esnafın bir araya toplanmasını arzuladık. Bir türlü bu sorunu çözemedik. Şehir merkezindeki bu istenmeyen görüntülerin ortadan kalkması için bir site istiyoruz. Bu sitenin yapılabilmesi içinde öncelikle arazi sorunumuz var.’ Dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, kooperatif yetkililerinin taleplerinin olması gereken bir talep olduğunu ve buna karşı çıkanın aslında ihanet etmiş olacağının altını çizdi. Arıkan, ‘Ben Çukurova İlçemdeki belediyeye veya hazineye ait araziler noktasında sizlere çözüm üretebilecek bir arazi bulur isek bunu sizlere tahsis konusunda yardımcı olurum. Bizde olmaz ise Büyükşehir Belediyesi noktasında bu sorunu çözeriz. Bugün Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Meclisi Kasım ayının son toplantısını gerçekleştirecek. Bu toplantıda gündem dışı söz alarak konuyu arkadaşlarımla paylaşacağım. Sayın Zihni Aldırmaz’ın da sizin taleplerinizi haklı bularak değerlendireceğine inanıyorum. Esnafımıza yardımcı olmak bizim önceliğimizdir. 25 binlik planlar karara bağlanmadan sizin sitede toplanabilmeniz için ne gerekiyor ise yapılmasını temin edeceğiz’ diyerek söz verdi.