Durumu fark eden Mehmet Genç, Esma Bektaş, Yüksel Çuhacıoğlu ve Filiz Kılıç  Mezitli Polis Karakoluna başvurarak  evlerinin kapı girişlerine çarpı işareti konulduğunu beyan etmeleri üzerine  Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğünce geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Evi  işaretlenen Mehmet Genç (Ülkem Ajansa) yaptığı açıklamada, Mezitli' de yaşananların münferit olmadığını, daha önce Adıyaman, Erzincan, İzmir gibi kentlerde de benzer durumlarla karşılaştıklarını,  biran önce faillerin bulunması gerektiğini vurguladı .

Yaşanan bu olaylar üzerine Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük,  Mezitli Alevi Kültür Derneklerine gelerek olay yerini incelemek üzere çok sayıda kalabalık alevi topluluğu ile birlikte olayın vuku bulduğu siteye giderek, incelemelerde bulunduktan sonra basın açıklaması düzenledi.

 

Genel Başkan Gündük yaptığı açıklamada, “Adıyaman’dan başlayan ve daha sonra Çiğili, Didim, Erzincan, Gaziantep, Malatya ve bugünde Mersin’de devam etmekte olan alevi evlerine işaret koyma furyası artık dayanılmaz bir hal almıştır. Israrla ve inatla bu ülkenin barışını ve kardeşliğini savunan biz aleviler ne yazık ki yaşadığımız bu olaylar sonucunda bu kardeşliğe olan güvenimizi kaybetmek üzereyiz. Bir taraftan evlerimizin işaretlenmesi öte taraftan sorumluların gayri ciddi açıklamaları git gide bizlerde tedirginlik ve güvensizlik duygusunu hat safhaya ulaştırmıştır. Çocukların yaptığı bu işaretlemeler büyüklerin boyunu aşmıştır. Çocukları anlarız ama sorumsuz büyüklerini anlamadık, anlamayacağız” diye konuştu.

 

Gündük devamında ise, “Özellikle son günlerde devlet arşivlerinden çıkan ve devlet eli ile Alevilere yapılan işkence ve katliamlar göstermiştir ki biz tedirgin ve hazırlıklı olmak zorundayız. Devletin resmi anlayışının Alevilere bugüne kadar reva gördükleri zulüm ve işkencenin bir son bulacağına olan inancımız bir kez daha sarsılmıştır. Kerbela matemini yaşadığımız bu günlerde bunu bizlere reva görenlerin ne dediğini ne yapmaya çalıştığını biliyoruz ve anlıyoruz. Ülkede Kürtler hak taleplerinden dolayı ölümün eşiğindeyken gündemi değiştirmek ve yeniden alevilerin yönünü buraya çevirme çabalarını anlıyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki hiçbir çabanız ve hamleniz bu ülkede ki Alevilerin hak mücadelesinin önüne geçemeyecektir.   Siyasetinizi devam ettirmede ve iktidarınızı koruma da halkı kine ve nefrete sevk etme politikalarınızı tanıyoruz. Çünkü biz Kerbala’dan beri biliyoruz. Zalimliğinize ve tehditlerinize boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Bu topraklarda inancımızdan dolayı yeterince bedel ödedik. Bundan sonra bir canımızın tırnağına dahi gelecek zarara tahammül etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

Çocukları işaretlemeye sevk edenlere; siz zahmet etmeyin biz kendi evimizi kendimiz işaretleriz diyen Gündük, “Çocukları bulun ve biran önce psikolojik tedaviye gönderin. Aksi halde bugün olmasa da yarınlarda toplum bu kan ve kin ile büyüyen çocukların elinden çekecektir” dedi.