Adana Barosu Başkanı Av. Aziz Erbek, konferansın açılışında yaptığı konuşmada; “Bugünkü çalışmayı yapmak üzere ilimize gelen sayın üstadımıza teşekkür ediyoruz. Kendisi mesleğimizin bugünü, yarını ve geleceği için çalışmalar yapmış birisidir. Son yıllarda yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen, savunma mesleğinin temsilcileri olarak biz avukatlar bu sorunları aşabilecek güçteyiz. Hem sayısal anlamda, hem de hukuki nosyona sahip, deneyimli üstatlarımız sayesinde, bu sıkıntıların çok uzun sürmeyeceğine inanıyorum. Mesleğimize yeni katılan avukat arkadaşlarımız, bu sorunlar nedeniyle bir çekingenlik içinde olmamalıdır” dedi.

Baro Staj Komisyonu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık ise, 2009-2010 döneminin son konferansını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Gün geçmiyorki yargının sorunları konuşulmasın. Kendi aramızdaki konuşmalarımızda “Bu meslek ne olacak ?” diye hayıflanmaktayız. Bu durumun çözümüne katkı koyacağına inandığımız konferansımıza katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Baromuzun sağlamış olduğu katkılarla bu konferansı düzenliyoruz. Baro Başkanımız ve Yönetimine de teşekkür ediyoruz”

Seyhan Oteli Güney Balo Salonu’nda düzenlenen konferansa Tekirdağ Barosu eski Başkanı – TBB eski Genel Sekreteri Av. İzzet Güneş Gürseler’in konuşmacı olarak katılmıştır.

MESLEĞİN SAYGINLIĞININ YÜKSELTİLMESİ ÖNCELİKLİ HEDEFTİR
Av. İzzet Güneş Gürseler, ülkemizde yıllardır uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar sonunda mesleğimizin bir saygınlık kaybı yaşadığını belirterek, “Mesleğimizi meslektaşlarımızın ve toplumun saygı duyduğu bir içerik ve işleve kavuşturmalıyız.
Öncelikle tamamen denetimsiz olan hukuk fakültelerine karşı kapsamlı bir inceleme başlatılmalı. Yargı faaliyetinin yürütülmesinde Avukatlar etkili biçimde söz sahibi değiller. Bu konuda Barolar Birliği’ne büyük sorumluluk düşmektedir.  Geçtiğimiz aylarda Sayın Cumhurbaşkanı yargı uygulamalarının yarattığı tartışmaları değerlendirmek üzere Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkanları ile toplantılar yapılmakta, bu görüşmeler kamuoyuna da “yasama, yürütme ve yargı organları başkanları ile yapılan toplantı” olarak duyurulmaktadır. Ne yazık ki yüksek yargı organlarımız da yargının sorunlarını kendi aralarında tartışmaktadır. Yargı erkinin sorunlarına çözüm aranırken savunma örgütünün dışarıda bırakılıp görüşlerinin önemsenmemesi önemli bir eksikliktir. Yaşanılan yargısal bunalıma sadece yüksek yargıçlar ile görüşülerek çözüm bulunamaz. Bu bunalımdan doğrudan etkilenen vatandaşın kendisidir. Hakkının teslim edilmesini, adaletin gerçekleşmesini bekleyen yurttaşın temsilcisi olarak bunalımı fiilen yaşayan da avukattır. Bu nedenle avukatların örgütünün katkı koymadığı çözüm eksiktir. “Savunma”nın örgütünün yani Türkiye Barolar Birliği’nin “yüksek yargı” tanımı içinde olduğunu kabul ettirmeliyiz”
Konferansa katılan avukatlar mesleki sorunların çözümüne katkı koyacak görüş ve düşüncülerini de açıklama fırsatı buldu. Baro Başkanı Av. Aziz Erbek ise. Konuşmacı olarak katılan Av. Gürseler’e teiekkür plaketi takdim etti.