Adanahabermerkezi.com

Yıllardır Bakanlığa devri için çağrı yapılan hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "devralınacak" sözü verdiği Metronun, Köprü gibi Ulaştırma Bakanlığına devri bekleniyor. Büyükşehir Belediyesinin İller Bankasından aldığı paydan ciddi derecede kesintiye neden olan metronun Ulaştırma Bakanlığına devri ile 2. Etap çalışmalarının başlaması talep ediliyor. 

DÖNEMİN BAKANI "CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ YETERLİ" DEMİŞTİ 

Adana Hafif Raylı Sistemi  hakkında da Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Mehmet Cahit Turan daha önce CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin'in soru önergesine verdiği yanıtta “Bakanlığımızın herhangi bir raylı sistem hattını devralabilmesi, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile mümkün olmaktadır" demişti. Ancak geçen sürede devir konusunda gelişme yaşanmadı.

Ancak, zaman içinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çok sayıda kentteki Metro projelerini devralarak tamamladı. Bakanlıkça üstlenilen projelerin bazıları şöyle;

BURSA: ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPACAK
KOCAELİ: METROYU BAKANLIK ÜSTLENDİ
KONYA: BAKANLIK ÜSTLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a Hükümet’ten 2.2 milyar dolarlık jest geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır yılan hikayesine dönen Ankara Metrosu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İkitelli metro projesini Ulaştırma Bakanlığı devraldı. Metrolar Ulaştırma Bakanlığı kanalıyla yapılacak ve işletmeleri için belediyelere geri verilecek.


Şimdi Adanalı diğer kentlerde olduğu gibi Metronun Ulaştırma Bakanlığına devredilerek 2. Etabının tamamlanmasını istiyor. Köprüden sonra Adana caddeleri Metro için teşekkür ilanlarıyla donatılacağı da kesin gibi…