“SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLECEĞİMİZE İNANIYOR VE DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ” 

Adana'nın birçok ilçesinden gelerek mücadeleye destek sunan katılımcılara ve tüm destekçi kuruluşlara teşekkür eden METYA-DER Başkanı Dr. Memet Şahin,  “METYA-DER olarak çocuklarımız ve ailelerinin düşünme ve yöntemleri konusunda kültürlendiği etkinliklerle, sorunların üstesinden gelebileceğimize inanıyor ve desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Etkinlikte, birçok ilçeden gelen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte eğlenceli vakitler geçirdi ve birlik beraberlik sergiledi. Çeşitli oyunların sergilendiği, çocukların becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığı etkinlikte bir konuşma yapan METYA-DER Başkanı Dr. Memet Şahin,  şunları kaydetti: 

Hayatımızdaki pek çok sıkıntı; düşüncelerimizin akıl ve gerçeklikten kopması nedeniyledir. İnsanlık düşünce tarihinin birikimiyle yaşamımızı daha verimli ve mutlu geçirmeyi istemek elbette ki bir haktır. Ancak bu hakkımızı harekete geçirmek için; bir yandan bu birikime ait bilgileri edinirken diğer yandan da onu kalıcı hale getirip geliştirecek yöntemler üzerinden de üretimde bulunmalıyız.     
Ne yazık ki; kalıpları ezberleyerek edinme ve onların çeşitlerine sahip olduğu için ödül bekleme duygu-düşüncesi içindeki bireyin gerçekler havuzundaki yolculuğu pek “eğlenceli ”değildir. “Öğretmenim bu bilgi ne işimize yarar? ” ya da “Sınavda çıkacak mı?” türü bilgilere yabancılaşma ve iç-motivasyonun zedelenmişliğinin bir göstergesi olan sorulara muhatap olmayanımız yoktur.

“ÇOCUKLARIMIZ VE AİLELERİNİN DÜŞÜNME VE YÖNTEMLERİ 
KONUSUNDA KÜLTÜRLENDİĞİ ETKİNLİKLERE DEVAM EDECEĞİZ”

Eğitim-öğretim sürecinin sorgulayan, merak ettiren ve bilgilerin gerek kendisini edinme gerekse de üretim süreçlerinin yaşamdaki yansımalarını temel alan bir nitelikte olması gerekir. Sadece bilgileri edinmek kişiyi aydın yapmaz. Bilgi yığınlarıyla boğuşan, yaratıcılık ve çözüm becerilerinden yoksun bireyler, yaşamlarında da daha çok kendilerini KAOSLA DANS ederken bulurlar. KAOSLA DANS EDİLMEZ!  Bu bakış açısıyla METYA-DER olarak çocuklarımız ve ailelerinin düşünme ve yöntemleri konusunda kültürlendiği etkinliklerle bu sorunların üstesinden gelebileceğimize inanıyor ve desteklerinizi bekliyoruz.

“DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Adana'nın birçok ilçesinden gelerek bu mücadeleyedestek sunan başta siz katılımcılarımız olmak üzereAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Kemal Akay, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ejder Mehmet Sıkık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Güneş, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı İlyas Kıran, Yüreğir Belediyesi Başkan yardımcısı Murat Bilal, Sarıçam Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Aslan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sedat Gül, Seyhan Belediyesi Basın ve Yayın Müdürü Gökhan Üney, Büyükşehir Belediyesi Kültür MüdürümüzMuhammet Bakır, Seyhan Belediyesi Kütüphane Müdürü İlknur Öğülener, Çukurova Toros Mahalle Muhtarı Sibel Polat, Yüreğir Levent Mahalle Muhtarı KaraniOmput, Sarıçam Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Cengiz Tutar, Kadın Adayları Destekleme Derneği Başkanı Zuhal Özbelli, KADER önceki dönem başkanı Elife Müftüoğlu, Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, Şakirpaşa SEYMER Sorumlusu Sema Peynirci ve ABDOST-PAB Adana Bisiklet Grubu, Resim Öğretmeni Erdal Yalçın ve belediyelerimizin emekçilerine çok teşekkür ederim.”