Kayadan, Eğitim İş Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına dün yaptığı yazılı açıklamada, Adana İl Milli Eğitiminde türban konusunun esnetildiğini öne sürerek, daha önceki basın açıklamalarında konuyu dile getirmelerine ve süreci takip edeceklerini belirtmelerine karşın kılık-kıyafet yönetmeliğinin ısrarla kimi okul müdürleri, öğretmenler, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar tarafından çiğnendiğini iddia etti.

Kayadan, “Bu tutum karşısında, görüşmeler yoluyla, bu problemin aşılacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü, maalesef olumlu bir sonuç elde edememiştir. Yönetmelikler, esnek çalışma dayatmaları, alo 147 ve BİMER sistemi üzerinden yapılan şikâyetler konularında, eğitim-bilim çalışanlarına hiç mi hiç anlayış gösteremeyen ve ceza yağdıran İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik bu konuyu neden esnetmektedir, anlamakta zorlanıyoruz” dedi.

Kayadan, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Adana Valiliğine, “Türbanla derse giren öğrenciler ve öğretmenler neden ikna edilememiştir? Veliler, öğrenciler, öğretmenler türbanla derse girme konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünü mü ikna etmişlerdir? Bu çözümsüzlük bundan mıdır?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik bu konuyla ilgili kimi platformların etkisi altında mı kalmaktadırlar?” sorularını yönelterek bu soruların yanıtlarını ivedilikle beklediklerini söyledi.

Sorunun barış ve anlayış içerisinde yönetmeliklere, kanunlara uygun şekilde çözülmesini istediklerini ifade eden Kayadan, “Aksi takdirde hukuki işlemler başlatacağımızın da altını çizmek istiyoruz” diye konuştu.