TMMOB’ya bağlı Mimarlar Odası Adana Şubesi’nde başlatılan Gezi Davası tutuklularına yönelik adalet nöbeti 16. gününde devam ediyor. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görülen karar duruşmasının ardından Taksim Dayanışması üyelerine verilen cezalara karşı Mimarlar Odası Adana Şubesi’nde adalet nöbeti başlatıldı. 16. Gününe ulaşan adalet nöbeti Adana Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün kent genelinde aldığı 15 günlük eylem yasağının ardından, oda fuayesinde sürdürülüyor. Mimarlar Odası Adana Şubesi yönetim kurulu üyeleri, üyeler ve TMMOB’a bağlı odalardan katılımcılar adalet nöbetine katılarak destek veriyor. 

SEDAT GÜL: GEZİ DAYATMAYA KARŞI ANAYASAL HAKTIR 

Kamuoyunda “Gezi Davası” olarak bilinen ve yaşam biçimini de kapsayan özgürlükler ile Taksim Dayanışması’nın çevresel hassasiyetler, demokrasi ve özgürlüklere karşı başlattığı eylemin, baskıcı otoritenin tutumu ile tüm yurtta bir dayanışma ortaya çıkardığını ve bir mesaj verdiğini kaydeden Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Mimar Sedat Gül, “Gezi milyonlarca insanın ortak yaşam alanları ve özgürlüklerine yönelik hiçbir örgütlenme olmadan tamamen bireysel iradeleriyle ortaya koydukları iradedir. Bu davalar hukuki olmaltan çok siyasi davalardır" diye konuştu.

"SUÇ DEĞİL ANAYASAL YÜKÜMLÜLÜK"

Çağlayan Adliyesi'ndeki duruşmayı da izleyen Mimalar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, Gezi sahiplenmesinin yurttaşların anayasal hak ve yükümlüklerini kullanmasından ibaret olduğunu kaydederek,  "Bugün inanıyoruz ki bu davada verilen hükümler yakın tarihte gördüğümüz dava örnekleri gibi hükümsüz kalacaktır. İktidarın siyasal amaçlarla kullandığı bu dava bizim açımızdan kentsel yaşam alanları ve demokrasinin savunumudur, demokratik mücadele örneğidir. ” diye konuştu. Başkan Gül, sanık sandalyesine oturtulan meslektaşları ve diğer tutukluların dosyalarının değişmemesine rağmen bir suç iddiasından başka bir suç iddiasına savrulan yargılamaların toplum vicdanında hükmünün açık ve net olduğunun altını çizdi.