TÜZÜN, “TÜM ÜYELERİMİZLE SANATIN İÇİNDE OLMAYI GÖREV SAYIYORUZ”

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Özlem Kulak, Sempozyum yürütme kurulu üyeleri ile mimarların katıldığı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına düzenlenen 'Demokrasi ve Özgürlük' temalı; 3. Uluslararası Adana Taş Heykel Sempozyum çalışmalarını yerinde gezerek inceleyen Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Bilindiği gibi, bu yıl, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nun 3. sü gerçekleşmektedir.

9 Hazirana kadar sürecek sempozyumda 10 farklı ülkeden katılan heykeltraşlar eserlerini meydana getirmek için Galeria AVM de  oluşturulan açık hava atölyesinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Kentimiz için son derece olumlu bulduğumuz bu etkinliği üyelerimizle birlikte ziyaret ettik. Dünya çapındaki sanatçıların eserlerinin  yapılış süreçlerini izlemek ve meydana getirecekleri eserleri hakkında kendi ağızlarından bilgi almak amacındayız. Bu tür sanatsal etkinliklerin artarak sürmesi en büyük temennimizdir. Bu nedenle kamuoyunun ilgisini çekmeyi de tüm üyeleri sanatın içinde olan bir sivil toplum örgütü olarak kendimize görev sayıyoruz. Ziyaretimizi 9 Hazirana kadar bir kez tekrar etmek arzusundayız. O zaman eserleri tamamlanmaya yakın olarak göreceğimizi umut ediyoruz. Bu sanatsal etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

 GÜL, “SANAT YATIRIMLARIMIZA FARKLI SEÇENEKLER YÜKLEDİK”

Mimarlarla birlikte heykeltraşları gezerek sempozyum hakkında bilgi aktaran Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, “Belediyemiz birçok anlamda yatırım yapıyor. Sanat konusunda yapılan yatırımlara farklı seçenekler yüklemek istedik. Ayrıca yurtdışından gelen konuklarımıza şehrimizin güzelliklerini de tanıtırken şehrimizin kültürünü de tanıtma şansı yakalıyoruz.

Adanayı anlatmaya artı değer oluşturmaya çalışıyoruz. Sempozyum alanında mermer yontarak, sanatlarını icra edecek heykeltraşlar İtalya’dan Adriano Ciarla, Alessio Ranalda, Giogie Cpajak, Polonya’dan  Anna Rasinska,  Bulgaristan’dan George Minchev, Türkiye’den Işıl Şen, Gürcistan’dan Ivane Tsiskadze, Ukrayna’dan Michael Levchenko, Çin’den Qian Sihua, Hindistan’dan Tutu Pattnaik mermerleri işleyerek ortaya heykeller çıkaracak. Eserler, kentin uygun görülen muhtelif parklarına ve noktalara yerleştirilerek Adanalıların beğenisine sunulacak.” Diye konuştu.