.MMO Adana Şubenin, meslekte cinsiyetçi yaklaşımların yok edilmesine katkı sunmak, kadın üyelerinin mesleki tecrübelerinin arttırılarak iş bulmada yaşadıkları cinsiyetçi yaklaşımı aşmak amacıyla sürdürdüğü “GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ GELECEK” projesi kapsamında düzenlenen ‘‘Ücretsiz Sertifikalı Eğitim Programlarında'' 32 kadın üyesine 80 adet başarı sertifikası verildi. ‘‘İleri Excel,2 Boyutlu AUTOCAD, Satış ve İletişim Teknikleri,Üretim Planlama ve Kalite Yönetim Sistemleri’’ eğitimleri, alanlarında uzman eğitmenler tarafından çevrim içi/online olarak ZOOM Platformu aracılığıyla geçtiğimiz günlerde düzenlendi.
Kadın üyelerine yönelik eğitimlerin ardından Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi, kursiyerleri ile bir araya gelerek düzenledikleri sertifika töreniyle katılımcılara sertifikalarını verdi. Kurslara katılan üyeleriylebirlikte yapılan değerlendirme toplantısının ardından TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Galip Uncu kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine duyarlı politikalar somutlaşmalı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Galip Uncu,‘‘Bilim ve teknoloji çağında robotik ve yapay zekânın üretildiği yılları yaşarken hala daha meslek seçimi ve işe alımlarda cinsiyetçi yaklaşımların devam ettiğini görüyoruz. MMO Adana Şube Yönetim Kurulu ve MMO Kadın Komisyonu olarak, kadın üyelerimizle birlikte meslekte toplumsal cinsiyetçi rollerle mücadele etmeye kararlıyız. Dünyanın bu teknolojik değişiminde Kadın Mühendislerin üretkenliğini aktarabilmesi için, eğitimden istihdama her türlü desteğin verilmesinin şart olduğunu düşündüğümüzden, MMO Adana Şube Yönetim Kurulu ve Kadın Komisyonumuzla birlikte üzerimize düşeni yapmaya hazırız.’’ dedi.


Uncu, Küresel bir şok etkisi yaratan COVID-19 salgınında işsizliğin en çok genç kadınları etkilediğini, kadınların işlerini, kariyerlerini ve gelirlerini olumsuz etkilediğini belirtti. Uncu,yapılan araştırmalara görepandemi sürecinde kadınların erkeklere göre işten daha fazla uzaklaştığını ve iş bulmasının da giderek zorlaştığını vurguladı. Kadına yönelik şiddetin ve baskıların her geçen gün arttığı ülkemizde yetmezmiş gibi,İstanbul Sözleşmesinden çıkılmasının tartıştırılmasının bile toplumun geniş kesiminde derin kaygılar yarattığına dikkat çekti. Makina Mühendisleri Odasıolarak toplumsal sorumluluklarının farkında olduklarını belirten Uncu, Kadınların toplum içerisinde güçlü ve eşit bir yere sahip olması gerekliliğinin yalnızca salgın sürecinde değil, her zaman üzerinde durulması ve kadın istihdamının desteklenmesinin de önem taşıdığını vurgulayarak bu yönde ki çalışmalarına hız vereceklerini sözlerine ekledi.

*2020 yılında koronavirüs salgının başladığı günlerde de MMO Adana Şube, kadınların sanayide istihdamına destek amacıyla ara elemanlara yönelik Kaynak Operatörlüğü, İş Makinaları Operatörlüğü, Temel İSG Eğitimi ve Takım Tezgâhlarıeğitimlerini ücretsiz vererek, katılımcıların işe alımlarında da sanayi kuruluşlarıyla olumlu görüşmeler gerçekleştirmişti.