Demokrat Mühendisler Grubu, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin 21. Dönem Genel Kuruluna Hüseyin Atıcı, Erdal Taş, Hasan Emir Kavi, Hüseyin Kalantor, Nuşin Coşkun Uncu, Berrin Ataşer ve İlker Cem Güvel’i aday olarak gösterdi.

Yapılan açıklamada “Birlikte üretme, karar süreçlerinde yer alma ve birlikte yönetme” anlayışı çerçevesinde, katılımcı, demokratik bir işleyişi çalışmalarının temel ekseni yapmayı hedefledikleri belirtilerek şu görüşlere yer verildi:
“TMMOB, MMO ve MMO Adana Şubesi’nin; Demokrat ve yurtsever karakterde, bir mesleki demokratik kitle örgütü olduğu, emperyalizm, ırkçılık ve gericiliğin karşısında,  barıştan ve insan haklarından, emekten ve halktan yana sürdürdüğümüz mücadelemizde meslek ve meslektaş sorunlarının, ülkenin ve halkın sorunlarından ayrılamayacağı bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı hak ettiği saygınlığa ve etkinliğe ulaştırmaya çalışan, aynı zamanda kamu çıkarlarını koruyan, mesleğimizle ilgili alanlarda sorgulayıcı olan, örgütsel bağımsızlığını her koşulda koruyan, gücünü sadece ve sadece üyesinden ve bilimsel çalışmalardan alan bir yönetim politikasını izlemeye devam edeceğiz.
Klasik bürokratik bir tarzda değil, Şube örgütünün var olan tüm potansiyellerini açığa çıkarıp harekete geçirebilmek ve etkin kullanabilmek için; üyelerimizin her anlamdaki bilgi ve birikimlerini ve şubemizin tüm olanaklarının en verimli şekilde ortaya çıkartılabileceği, "Birlikte Üretme, Karar Süreçlerinde Yer Alma Ve Birlikte Yönetme" ilkesi çerçevesinde, MMO Adana Şubemizin 2012-2013 yıllarını kapsayan 21. Çalışma Dönemini, üyelerimizden aldığımız gücü,  deneyim ve birikimimizle de birleştirerek üstlenmeye hazırız.
Çalışmalarımıza; TMMOB, MMO ve Adana Şubemizin demokrat geleneğinin yol göstericiliğinde devam edeceğiz. Geçmiş dönemlerde ve bu çalışma döneminde TMMOB, Oda ve Şube çalışmalarımıza katkı koyan herkesin emeği önünde saygıyla eğiliyoruz. Biliyoruz ki duvarda en üste koyduğunuz son tuğla, daha önce aşağıdaki tuğlaları koyan arkadaşlarımız sayesinde konulmuştur. Bizler de onlardan aldığımız bayrağı düşürmeden daha yukarılara çıkarmanın mücadelesini vereceğiz.
Bu yük ağır, bu sorumluluk büyük. Ancak bizler, birlikte tasarlayan, birlikte üreten ve birlikte paylaşan yol arkadaşlarımızın, sizlerin çok değerli destek ve katkılarıyla, örgütüne omuz vermesiyle bu sorumluluğu almaya, mesleğimizin, ülkemizin, halkımızın ve üyelerimizin temel çıkarları için tüm gücümüzle çalışmaya adayız.”

ADAYLIKLARINI AÇIKLADILAR
MMO Demokrat Mühendisler, Hüseyin Atıcı, Erdal Taş, Hasan Emir Kavi, Hüseyin Kalantor, Nuşin Coşkun Uncu, Berrin Ataşer ve Cem İlker Güvel yönetim kurulu asil üyeliğine, Ümit Galip Uncu, Mustafa Demiryürek,  Yakup Benli, Seçkin Gençler, Emrah Manap, İlker Yeşil ise Yedek Yönetim Kurulu Üyeliğine aday oldu.
Öte yandan, Demokrat Mühendisler Danışma Kurulu’nda seçim için çalışma grupları da oluşturuldu.
MMO Adana Şubesi 21. Olağan Genel Kurulu 14 Ocak tarihinde Seyhan Oteli’nde çoğunluk aranmaksızın yapılacak. Oy kullanma işlemi ise 15 Ocak’ta MMO Adana Şubesi’nde gerçekleştirilecek.