Alınan bilgiye göre, Adana'da taşeron firmaya bağlı olarak Toroslar EDAŞ'ta çalışan 98 endeks okuyucusu maaş alamadıklarını ileri sürerek iş bıraktı. Firma yetkilileri de 15 kişinin işine son verdi.
Arkadaşlarının tekrar işe alınmasını isteyen ve kendileri de çalışmayan endeks okuyucuları, bugün sabah da motosikletli protesto eylemi yaptı. Cevat Yurdakul Caddesi'ndeki Seyhan Toroslar EDAŞ İlçe Müdürlüğü binasında toplanan yaklaşık 70 motosikletli endeks okuyucu motosikletlerle valilik önüne kadar eylem yaptı.
İşten çıkartılan ve 1 çocuk babası Mustafa Maaşoğlu (32), 2 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek, "Maaşlarımızı parça parça veriyorlar. Bunu da 2-3 ayda bir veriyorlar. Biz Kurban Bayramı'nda da, Ramazan Bayramı'nda da maaşımızı alamadık. Bunun için firma ile görüşüp iş üretmeyeceğimizi söyledik. Bunun üzerine içinde benimde olduğum 15 arkadaşımızı işten çıkarttılar" dedi.
İşten çıkartılan arkadaşlarına destek veren 36 yaşındaki 2 çocuk babası Kaan Karanfil ise, 15 arkadaşının kendilerini savunduğu için işten çıkartıldığını bu nedenle onlar yeniden işe alınana kadar işe çıkmayacaklarını söyledi.
1 çocuk babası Erkan Özer'de (31), işten çıkartılan arkadaşlarına sonuna kadar destek vereceğini belirterek, "Onlar bizim maaşlarımızı düzenli alması için mücadele ederken işten çıkartıldı. Bu nedenle her zaman onların yanında olacağız" dedi.
Firma yetkilileri ise işçilerin iş yapmadığını bu nedenle işten çıkartılmalarının gündeme geldiğini, ancak çıkışlarının henüz verilmediğini bildirdi.
İşçiler daha sonra sorunlarını anlatmak için randevu aldıkları Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile görüşmek için Adana Valiliğine gitti.