GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ

Adana’da hafta sonu gittiği dersanenin bahçesindeki ağaçtan kayısı toplamak için çıktığı duvardan demir korkulukların üzerine düşen 13 yaşındaki Lütfi Can Kunduracı, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde yapılan ameliyatla mucize bir şekilde bağlandı.

Geçtiğimiz hafta Pazar günü Çukurova İlçesi 100. Yıl Mahallesi’ndeki dershanenin bahçesinde meydana gelen olayda , Oğuzhan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Lütfi Can Kunduracı, arkadaşlarıyla birlikte kayısı toplamak istedi.  Bahçe duvarının üzerine çıkan Kunduracı dengesini kaybederek duvar üzerindeki demir korkulukların üstüne düştü.

Kunduracı’nın karın bölgesinden saplanan demir çubuk, küçük çocuğun kalbini de deldi. Öğretmenleri tarafından korkulukların üzerinden alınan küçük çocuk bir öğretmenin otomobiliyle Özel Medline Hastanesi’ne kaldırıldı.  Nabzı atmayan Lütfi Can Kunduracı’ya burada ilk müdahale yapıldıktan sonra ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi.

Burada Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş tarafından müdahale edilen  küçük çocuk, kalbinden de yaralandığı için Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Yasin Güzel tarafından ameliyata alındı. Yoğun ve zorlu bir çabanın ardından yeniden hayata döndürülen Lütfi Can Kunduracı, dün yoğun bakımdan çıkarılarak servise alındı. Kunduracı’nın kurtuluşunun ‘mucize’ olarak niteneldiren Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, "Lütfi Can’ın sağlığı şu anda gayet iyi durumda. Herhangi bir sorun yok” dedi.

Kalp ameliyatını gerçekleştiren Dr. Yasin Güzel ise kalp yaralanmalarında kişinin hayatta kalmasının çok zor olduğuna dikkati çekerek, “Lütfi Can, zorlu bir ameliyatla yeniden yaşama döndü ve şu anda sağlığı çok iyi durumda” şeklinde konuştu.

Yaşadığı şokun etkisinden henüz çıkamayan küçük çocuk olay anını hatırlamadığını belirtirken, babası 46 yaşındaki İsmail Kunduracı da oğlunu yaşama döndüren doktorlara teşekkür etti.