Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda biraraya gelen 200’ü aşkın mahalle muhtarını Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Danışmanı Ali Ulukanlıgil karşıladı. Salonda tek tek söz alan muhtarlar, Başkan Durak’a AKP tarafından siyasi komplo kurulduğunu söylediler. Durak’a karşı yıllardır bu tür karalama kampanyası yapıldığını ifade eden muhtarlar, “Seçim sonucunu hazmedemeyen AKP’liler, Durak’a karşı siyasi linç operasyonuna başlatılar. Durak’ın ilk başkanlık döneminden bugüne kadar bu tür dedikodular üretilmektedir.  Yeni bir şey yok. Son olaylar AKP’nin komplosudur. İftiracılara inanmıyoruz. Başkanımız Sayın Durak’ın yanındayız” dediler.
   Büyükşehir Tiyatro Salonu’ndaki toplantıda söz alan bazı muhtarlar şöyle konuştular;
  Hüseyin Ekelik (Meydan Mahallesi Muhtarı)
   “Başkanı muhtar olmadan tanırım. Sülalesi zengindir, ailesi zengindir. Sayın Başkanı ben Vergi Dairesi’nde çalıştığım zamandan bilirim. Tahsilat için makamına giderdim, paraları peşin öderdi. İftiralara inanmıyorum. Aytaç Bey’in bunlara karnı tok. Olaylardan sonra kendisi Yargıya gitmiş, şerefiyle müracaat etmiştir. İddiaların araştırılması için kendisini ihbar etmiştir. Bu davranışından dolayı kutluyorum”.
   Adem Çetin (Fatih Mahallesi Muhtarı)
   “Sayın Durak 25 yıldır Adana’ya damgasını vurmuş bir insandır. Adana’yı doğusuyla-batısıyla-güneyiyle-kuzeyiyle birleştirmiş, herkese eşit davranmıştır. Belediyeye de hiçbir zaman siyasite sokmamıştır. Biz muhtarların gurur, onur duyacağı her türlü hizmeti yapmıştır”.
   Resul Berk (Tahsilli Mahalle Muhtarı)
   “Belediye Başkanımız meclisteki rüşvet kasetini ortaya çıkartı, rüşvet zeminini hazırlayanları Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirdi. Rüşvetçiyi ihbar etmesine rağmen, suçlanan bir belediye başkanı olmuştur. Ben CHP’liyim. Sosyal demokrat bir insanım. Durak’u savunmak için konuşmuyorum. Gerçekleri söylüyorum. Biz başkanımızın arkasındayız. Kendisine güvenimiz sonsuzdur”.
   Cengiz Karabudak (Gültepe Mahallesi Muhtarı)
   “Ben fazla konuşmayacağım. Sayın Başkanımızın üstün cesaretinden ve yaptığı hizmetlerden dolayı ayakta alkışlıyorum” dedi
   Salonu dolduran 200’ü aşkın muhtar, bu konuşmaya alkışlarla destek verirken, diğer muhtarlar da özetle Durak’a karşı yapılan siyasi linç operasyonunun AK Parti’nin tezgahı olduğunu vurguladılar.