Adalet Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam´ın adalet sarayları ve cezaevlerinin yapılmasını yürüten Teknik İşler Daire Başkanlığından sorumlu olduğu belirtildi.

Mersin Adalet Sarayı inşaatındaki gecikmenin nereden kaynaklandığı konusunda incelemelerde bulunmak üzere görevlendirilen Kökçam´ın, 19 Nisan´da uçakla Adana´ya gittiğini, şehir merkezine girmeden Mersin´e hareket ettiğini belirten Bakanlık, "Aynı gün Mersin Adalet sarayında incelemelerde bulunmuş ve yetkililerden bilgi aldıktan sonra akşam Mersin Valisi tarafından verilen yemeğe katılmış ve Mersin Öğretmenevi´nde konaklayıp ertesi sabah (20.04.2010) Adana Havaalanına giderek 07,20 uçağı ile Ankara´ya dönmüştür" açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanlığı, Müsteşar Yardımcısı Kökçam´ın Adana´da idare mahkemesi hakimleriyle toplantı yaptığı ve Ertan Otel´de kayıt yaptırmadan kaldığı iddialarının da doğru olmadığını kaydetti. Bu savunmanın gerçekliği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

http://www.gazetelinki.com/" title="Toplist - Link Ekle"> Gazetelinki.com