Söyleşiye Adana Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Yüksek Mühendis Mimar Uğur Tuncel, Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri,  Mimarlar ve Ç.Ü. Mimarlık Bölümü Öğrencileri katıldı.

DAHA İYİ KENTLER, DAHA İYİ YAŞAMLAR

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Adana Şube Sekreteri Mimar Kamuran Pekçetin,” Bir “Dünya Mimarlık Haftası”nı daha geride bıraktık. Bu yılın teması “Daha iyi kentler, Daha iyi yaşam”dı. Daha iyi kentler ve daha iyi yaşamlara sahip olabilmemiz için kuşkusuz daha iyi bir yerel yönetim sistemi ve daha iyi bir ülke siyaset biçimi gerekir. Kentlerimizin, kıyılarımızın, nehirlerimizin, tarihi dokumuzun, tarım arazilerimizin, plansız yatırımlar yapılarak, yabancı yatırımcıların önünü açarak ve talan edilmesine göz yumarak asla daha iyi bir kente ve daha iyi bir insan yaşamına sahip olamayız” diye konuştu.

Pekçetin.” Üyelerimizin de katkıları ve katılımlarıyla birçok etkinlik yaptık. Son etkinliğimiz de, “Deneyimler” konulu söyleşiyi gerçekleştirmek üzere Tülin Hadi ve Cem İlhanı ağırlıyoruz. Birçok şehirde, büyük firmalara proje hizmeti veren Tülin Hadi ve Cem İlhan ikilisinin deneyimleri hem ilginç hem de ders alınacak türden. Daha iyi kentler ve daha iyi yaşamlar için tüm meslektaşlarımız başta olmak üzere kent içerisinde yaşamı paylaştığımız her bireyinde çevresine daha dikkatli ve daha duyarlı olması gerektiğini yinelemek isterim” dedi.

MİMAR VE İŞVEREN İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

“Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için” konu başlığı ile deneyimlerin anlatan Mimar Tülin Hadi ve Cem İlhan, “ Bir yapının ortaya çıkışı sırasında mimar, işveren ve yapımcı işbirliğinin öneminden, mimarın düşünce ve yeteneklerinin tek başına yeterli olmayıp diğer iki aktörün de iyi bir mimarlık ve iyi bir yapılı çevre için istekli ve kararlı olmasının gereğinden bahsederek, bu görüşlerini daha yakın tarihli çalışmaları olan O.D.T.Ü. Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörlük Kompleksi, III. Etap Öğrenci Yurdu, Vehbi Koç Vakfı Gölcük Kültür ve Spor Merkezi, İstanbul Sütlüce Hilton Garden Inn Otel projesi,  Toki Kayabaşı Konut Yerleşimi masterplan çalışması, TÇMB Çimento Meslek Lisesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Cami Yarışması eşdeğer ödüllü projelerini görsel bir sunumla katılımcılara aktardılar. Tülin Hadi ve Cem İlhan,” Kullanışlı, güzel ve iyi işçilikle yapılmış, işverenin çıkarları kadar kamunun da sorumluluklarını gözetecek projeler üretmeyi hedefliyoruz” dediler.

 Söyleşinin ardından “Dünya Mimarlık Günü” kokteyline geçildi.