Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye gore; Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çanakkale gezisine katılan öğrenciler dün yola çıktı.   
   Geziye, öğrenimlerine lise ve dengi okullarda devam eden 90 öğrencinin katıldığının ifade edildiği Basın Bürosu açıklamasında daha sonar şöyle denildi;
   “19 Mart 2010 Cuma gününe kadar devam edecek gezinin amacı, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Çanakkale Savaşı’nın gerçekleştiği toprakları tanıtmak, öğrencilerin bilgi ve görgüsünü artırmaktır. 
   Öğretmenlerin, Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin ve profesyonel tur rehberlerinin rekafat edeceği öğrenciler gezi boyunca ‘Çimenlik Kalesi’, ‘Truva’, ‘Gelibolu Yarımadası’ ve ‘Şehitlikler’i gezecek.
   Gezi nedeniyle bir de kompozisyon yarışması düzenlenecek. Öğrencilerin gezi sırasında yaşadıklarını ve gözlemlediklerinizi aktaracakları kompozisyonlar değerlendirilerek başarılı bulunan öğrenciler ödüllendirilecek.
   Buna göre; Kompozisyon Yarışması’nda birinci gelen öğrenci bir adet taşınabilir bilgisayar, ikinci gelen öğrenci bir adet fotoğraf makinesi, üçüncü gelen öğrenci bir adet cep telefonu ile ödüllendirilecek. Mansiyon ödülüne layık görülen iki öğrenciye ise kitap seti verilecek”.