Yaklaşık 3 ay süren okuma yarışmasında  5-6-7ve 8 sınıflardan oluşan yaklaşık 1720 öğrenci 90 Bayan veli ve 45 öğretmenin katıldığı bu yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda gerçekleşen ödül Töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Murat Altunkaynak,Kitap okumanın önemine değinerek; Yemek içmek nasıl bedenimizin ihtiyacı ise, okumakta ruhumuzun vazgeçilmez bir ihtiyacı olduğunu söyledi.Sıkıntılarımızı unutmak hayatımızı,ruhumuzu, kafamızı, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi aydınlatmak için mutlaka okumaya ihtiyacımız vardır diyen Altunkaynak, şunları söyledi: Kitap hiç şüphesiz  fertlerin,ve milletlerin hayatını değiştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli araçlardan biridir.Bizi maddi ve manevi yönden üstün kılan bilgiler, kitap sayfaları arasındadır. Yüce Allah’ın Peygamberimize ilk emri’okul’dur.Her bilgi okumakla öğrenilmektedir.okumak ve çocuklarımızı okumaya alıştırmak en büyük,görevlerimizdendir. Çünkü medeni dünya bilgi ve teknik üzerine kurulmuştur. Kalkınmak sağlam kişiliğe sahip olmak düşünce ve hayalleri geliştirmek ancak kitap okumakla mümkündür. İnsan ancak okumak yazmakla insan olur. Kitap başta çocukların olmak üzere herkesin en iyi en candan dostudur.çocukları tatlı hayal dünyasından gizemli ortamına götüren masallar heyecanlı öyküler bizi aydınlatan içi bilgi dolu nice kitaplar vardır. Bizler başarılı olmak istiyorsak,sadece ders kitaplarını okumakla yetinmemeliyiz. Bunun için değişik türdeki kitapları da okumalıyız.Çünkü kitaplarda bizim en iyi öğretmenlerimiz sayılır’’diye konuştu.


Bu yıl öğrencilerle birlikte velileri de kitap okuma yarışmasına soktuklarını ifade eden Müdür Altunkaynak,keyifli geçen yarışmada katılan herkese teşekkür etti.
Okul Müdürü Murat Altunkaynak’ın konuşmalarının ardından okulun müzik öğretmeni Nesil Ayata tarafından  salonda bulunan öğretmen ve öğrencilere kısa bir müzik dinletisinin ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.