Maliye Bölümü öğrencileri Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş koordinatörlüğünde devam eden Genç Yürekler projesi kapsamında pazar alışverişlerinde poşet yerine bez torba, file ve kese kağıdı kullanımını teşvik etmek amacıyla pazarda esnaf ve vatandaşları bilgilendirerek kese kağıdı, bez torbalar ve file dağıttılar.
Öğrencileri Burcu Akgüloğlu, Şeyda Özen, Selma Akıllı poşet kullanımının olumsuz etkilerine dikkat çekmek üzere geliştirdikleri proje ile alışverişlerde poşet yerine kese kağıdı, file ve bez çanta kullanımına dikkatleri çektiler. Burcu Akgüloğlu, temiz ve sağlıklı bir çevre yaratabilmek için doğaya zararlı olan 400 yıldan daha uzun süreyle doğada kalan plastik poşetler yerine file, kese kağıdı ve bez çanta kullanımını teşvik etmek istediklerini belirterek, "Evlerimizde kendi ellerimizle ve annelerimizle beraber diktiğimiz bez çantalar ve temin ettiğimiz file ve kesekâğıtlarını pazar yerlerini gezerek vatandaşlarımıza ve satıcılara kullanmak üzere elden verdik. Konuyla ilgili bilgilendirici açıklamalarda bulunduk" dedi.
Şeyda Özen de gerek satıcılar gerekse vatandaşların konuya yakın ilgi gösterdiklerini belirterek, "Bez torbanın kullanılması durumunda 1 kişi yılda yaklaşık 300 poşet kullanmayı engellemiş olacak. Her 5 kişiden 1 i eğer Adana’da bez torbalar kullanır ise 108 milyon adet poşet kullanımının önüne geçilmiş olacak" diye konuştu.
Selma Akıllı ise "Yaşadığımız çevrenin poşet çöplüğü haline dönüşmesini istemiyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz" dedi.