Çukurova Medikalciler Derneği (ÇUMED) ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) desteklediği Akkapı Endüstri Meslek Lisesi’nin Biyomedikal Cihazların Bakım ve Onarım Elemanı Yetiştirilmesi Projesi’nin tanıtım toplantısı okulun spor salonunda yapıldı.

‘Büyük bir metropol kentte yaşıyoruz’ diyen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen, Adana’nın, 48 meslek lisesiyle yaklaşık 40 binlere yaklaşmış genel ortaöğretim içerisinde ortaöğretim öğrenci portföyüne sahip olduğunu söyledi. Bunun bir dünya rekoru olduğunun da altını çizen Gelen, “480 bine yaklaşmış bir öğrencimizi düşünürsek buradaki yüzde payımız 31. Nerelerden geldik? Yaklaşık 18 bin öğrenciye sahip 1999’lu yıllarda, şimdi 49.5 sınıf mevcudu ile meslek liselerine sahibiz. Ortadoğu’dan, Avrasya’dan tutun Akdeniz’in bütün bölgesine eğitim verebilecek bir kapasiteye sahibiz. Büyük hayallerimiz var. Büyük hayalleriniz olmalı. Yarının yöneticisi, patronu, medikalcisi siz olacaksınız. Adana ilinde 55 alanda, yaklaşık 176 dalda çok büyük eğitim planlaması yapıyoruz. Hedeflerimiz var. Amacımız, Türk insanını, öncelikle çalışan kesimin ekmek ve iş veren istihdam sağlayan işadamına duyduğu saygı ile yola çıkıyoruz. İşadamlarımızın yenileşmeden dolayı meslek liselerine sahip çıkmasını istiyoruz. Mesleki eğitim liselerinin laboratuarlarının yenilenmesini istiyoruz. Çocuklarımız sadece teorik değil görerek eğitim almalı.” diye istekte bulundu.

’30 İŞSİZ GENÇ EĞİTİLECEK’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Akkapı Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Emin Dinçkurt da projenin amacı, süresi, hedef kitlesi ve proje faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. ÇKA’nın desteklediği projenin çıktıları sonucunda medikal sektöründe ihtiyaç duyulan ara insan gücünün karşılanmasının hedeflendiğini söyleyen Dinçkurt, “Projenin uygulama ve eğitim süresi toplam 12 ay, toplam eğitim süresi ise 6 aydır. 30 kursiyer eğitim alacak. Projenin ilgi alanında bulunan 18-35 yaş arası, en az lise mezunu olmak koşulu ile öncelikli olarak Güney Adana’da yaşayan, talep gelmesi halinde diğer ilçelerden 30 işsiz genç kabul edilecektir. Kursiyerlerin yüzde 30’u medikal sektöründe istihdam edilecek. Projenin yüzde 15’ini ÇUMED, geri kalanını ÇKA karşılıyor.

‘İŞ KAYGINIZ OLMASIN’

ÇUMED Başkanı Nayim Yeldan da, biyomedikal bölümü öğrencilerinin iş kaygısı yaşamasının gereksiz olduğunu söyledi. ‘Sizler bizlerin, diplomalı gelecek işadamlarısınız’ diyen Yeldan, “Önümüzdeki yılbaşından itibaren ÇKA Projesi kapsamında okulumuzda mesleki eğitim kursu başlayacaktır. Bu kurstan sertifika alacak arkadaşlarımızın, hastanelerimizdeki medikal cihazların bakımını başarıyla yapacağından eminim. Hastanelerimizin sizlere ihtiyacı var. İş kaygınız olmasın.” dedi.

Projenin tanıtım toplantısına Seyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Jale Dalkır, ÇUMED eski başkanlarından Sümer Şen, ÇUMED Başkan Yardımcısı Mahmut Polattaş, Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Çankaya, medikal sektöründen Sedat Ulusal ve Yakup Tekeli de katıldı.