Açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Ufuk Önder,”  Mimarlık mesleğini tanıtmak ve merak ettiğiniz sorulara yanıt bulmanız için sizlere misafir olduk. Üniversite öncesi meslek seçimi yapacak sizlere yardımcı olmayı hedefledik” dedi.

Toplumun gelişmesini, çevrenin güzelleşmesini sağlamak mimarın işidir diyen Yüksek Mimar-Şehir Plancısı Mehmet Keskin,” Mimari eserin yapılmasındaki en önemli denge Form, Fonksiyon, Ekonomi ve Estetiktir. Mimarlık veya mimari, binaları ve diğer fiziki yapıları tasarlama ve kurma sanatı ve bilimidir. İnsanların yaşamasını kolaylaştırmak ve barınma, dinlenme, çalışma, eğlenme gibi eylemlerini sürdürebilmelerini sağlamak üzere gerekli mekânları, işlevsel gereksinimleri ekonomik ve teknik olanaklarla bağdaştırarak estetik yaratıcılıkla inşa etme sanatı; başka bir tanımlamayla, yapıları ve fiziksel çevreyi uygun ölçülerde tasarlama ve inşa etme sanat ve bilimidir. İnsan barınmak için yaşamak ve doğa şartlarından korunmak için bir mekân ihtiyacı duyar ve bu mekânı kendine özgü kültürel, fonksiyonel, teknik ve farklı zevklerde yaratır. Mimarlık çıraklık, ustalık işidir. Sanatsal yönünden severek yapılacak bir iştir, keyifli bir iştir ve aynı zaman da zor iştir. Paha biçilemez bir manevi değere sahiptir. Çarpık Kentleşmede sorumlu bizlerizdir. Kaldırımların geniş veya kullanışlı değilse suç şehir plancılarınındır. Tasarım ekip işidir. Herkesin yaşadığı mekânlar var, bizim işimiz mekân tasarlamaktır. Her kes kapısının önünü süpürürse şehir temiz olur. Mimarlık okullarından mezun olanların, mesleğin ilgili alanının çok geniş bir yelpazeyi kapsaması nedeni ile birbirinden çok farklı alanlarda çalışabildikleri gözlemlenmektedir” diye konuştu.

Konferans sonunda öğrenciler mimarlık mesleği ile ilgili soruları konuşmacılara sorarak, merak ettikleri konulara cevap buldular.