AK Parti Çukurova ilçe Kadın kolları Başkanlığı ile Çukurova Kadın Derneği tarafından düzenlenen "Atatürk'ü Anlamak' konulu kompozisyon yarışması sonuçlandı.

 Edebali İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Çukurova Kadın Derneği Başkanı Tuna Erkmen, bugün Atatürk'ü ne kadar doğru anladığımızın sorgulanması gerektiğini ifade ederek,"Atatürk'ü anıyoruz, fakat onu ne derece doğru anlayabiliyoruz, atayı anlamak demek, kendine güvenen, umut dolu olan, insanlık için çalışan bireyler demektir" şeklinde konuştu.

 

KADINLAR YÖNETİME DAHA ÇOK OLMALI


Çukurova Kaymakamı Abdullah Arguvan da, kadınların içinde bulunduğu etkinliklerin önemine dikkat çekerek, "Gelişmiş ülkeler seviyesini yakalayabilmek için kadınlar yönetime daha çok katılmalıdır. Bu nedenle kadınların yaptığı işleri değerli görüyor ve yapmış oldukları etkinliklere katılmak istiyorum. 30 yıldır kaymakamlık görevini sürdürüyorum ve burası görev yaptığım 10'uncu ilçe, bence kim bu memleket için çalışırsa, taş üstüne taş koyarsa o Atatürkçüdür. Vatanı seven ona en çok hizmet edendir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verildi. 'Atatürk'ü Anlamak' adlı eseriyle yarışmada 3. AGİAD Ortaokulu'ndan Serenay İşler'e ödülünü Dernek Kurucusu AK Parti Çukurova Kadın kolları Başkanı Aslı Çelik verirken, 2. Olan Çukurova İMKB Ortaokulu'ndan Reva Özkan'a ödülünü Çukurova Milli Eğitim Müdürü Veysel Kamil Akman verdi.
Birinciliğe layık görülen eser ise "Mustafa Kemal Ülküsü Sadece Söz Değil" adlı Kompozisyonuyla Özel Gündoğdu Koleji'nden Elvan Durdu'ya verildi. Birinciye ödülünü Çukurova Kaymakamı Abdülhamid Argüvan verdi. Argüvan, törende emeği geçenlere teşekkür ederek, ödül alan eser sahiplerini ise tebrik etti. Ayrıca dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Tören sonunda emeği geçenlere çiçek takdim edildi.

Edebali İlköğretim Okulu toplantı salonundaki törene, AK Partinin il ve ilçedeki üst düzey yöneticileri ile, okul müdürü Rafet İlhan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.