Adana Öğretmenevi'nde yapılan toplantıda Adana Şube Başkanı İsa Kayadan AKP iktidarı döneminde eğitim alanındaki olumsuz uygulamaları eleştiren bir konuşma yaptı. Kayadan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde imza kampanyası başlatıp bu uygulamaları protesto edeceklerini bildirdi. Kayadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"AKP iktidarı 652 sayılı KHK ile Atatürk milliyetçiliğine, laik, sosyal hukuk devletine bağlı vatandaş yetiştirme ilkesini ortadan kaldırdığı gibi, Talim Terbiye Kurulu'nun yapısı ile ilgili temel değişiklikler getirdi. Bürokratları görevden alarak hem de görevde kalmaları gibi kaos yaratmıştı. Bu yarattığı sis perdesi dağılmadan;

KHK çıkarmada üstün yeteneklere sahip iktidar şimdide 666 sayılı KHK ile sözde ‘eşit işe eşit ücret’ adıyla üst düzey bürokratlara yüksek ödemeler bahşederken öğretmenleri ve akademisyenleri yok saymıştır.

AKP’nin 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ “ÖĞRETMENLERİ ve AKADEMİSYENLERİ” YOK SAYMA HEDİYESİDİR.  (Hediye için teşekkür ederiz)

Bizimde, Eğitim-İş olarak 24 Kasımda hediyeyi iade çalışmalarımız olacak. İmza kampanyaları başlatarak, toplu basın açıklamaları yapacağız. 666 sayılı KHK balonunu uçuracağız. Uçan balonlarla ve düdüklerle eğitim emekçilerinden, 24 Kasım Perşembe Günü Saat: 13.00’de İnönü Parkında destek bekliyoruz.

ANCAK: Van depreminde enkaz altında kalmayan, görevime devam edeceğim diyen öğretmenlere ücret tahsis edilmediği gibi, 25 TL’de İskele Öğretmenevi’nde para kesildiğini görüyoruz. Hayatta kalmanın ve görev yapma isteğinin mükâfatı bu mudur? Aynı kaderi, terör örgütünün kaçırıp serbest bıraktıkları ücretli öğretmenlerde paylaşıyor. Onlara da herhangi bir ücret ödenmiyor.

Kanunları, yönetmelikleri öne sürenler neden mağdurlar içinde özel bir KHK çıkarmıyor.

Yılın öğretmeni değil, 24 Kasımda yılın öğretmenleri seçilmeli, onlarda Van iline aydınlık meşalesini yakmaya giden enkaz altında can veren 71 öğretmenimizdir. Onları Eğitim-İş Bölge Şubeleri olarak yılın öğretmenleri ilan ediyoruz. Aydınlık içinde olsunlar…

Ayrıca; AKP çıkardığı yasa ve yönetmeliklerle kadınları ‘eve mahkûm etme’ politikasını inceden inceye işlemektedir. Demokratik ve hukuksal tepkilerimiz sürecektir."