Adana Tabip Odası önceki başkanlarından, Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, son çıkan ‘Mitoloji ve Tıp’ adlı kitabı için imza günü düzenledi. Kitap satışından elde edilecek geliri yapımı devam etmekte olan Tabip Odası Konferans salonu için odaya bağışladı. 

UZM. DR. MENTEŞ, “RUHUMUZA İYİ GELİYOR”

Pandemi koşullarına uygun düzenlenen oda üyeleri ve kitapseverlerin ilgi gösterdiği imza gününde özellikle pandemi sürecinde hekimliğin zor sanat olduğunu söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Evet biz hekimler zor günlerin insanıyız. Pandemide, savaşta, sulhta insan sağlığını öncelemek bizim işimiz. Biz işimizi severek yapıyoruz. Ruhumuza iyi geliyor. İnsanların sağlıklı olmaları, yüzlerinin gülmesi, mutlu olmaları bizi de mutlu ediyor. Herkes ruhuna iyi gelen işlerle uğraşsın. Hem kendisiyle hem dünyasıyla hem hekimliğiyle barışık olan ve hekimliğin yanında iyi bir gözlemci olan meslektaşımız Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in yazdığı son kitabının bir kısmının gelirini odamıza bağışlaması kendi ruhuna iyi geldiği gibi bizim ruhumuza da iyi geldi. Pandemi sürecinde hekim, sağlık çalışanı ve vatandaşlarımızı kaybetmek bizleri derinden yaralıyor. Umarım bu lanet virüsten bir an önce kurtuluruz. Biz hekimler başka bir şeylerle uğraşarak rahatlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda bugünkü etkinliğimize destek veren başta Doç. Dr. Ali İhsan Ökten olmak üzere tüm meslektaş ve dostlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

DOÇ. DR. ÖKTEN, “TEKNOLOJİK GELİŞME EN FAZLA TIP BİLİMİNE YARADI”

Yazdığı onlarca kitap ve değişik kültür sanat dergilerinde makaleleri bulunan Adana Tabip Odası önceki başkanlarından, Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, son çıkan ‘Mitoloji ve Tıp’ kitabını hayırlı bir iş için imzaladı.

Genel anlamda tarihe meraklı olduğu ifade ederek ‘Mitoloji ve Tıp’ adlı kitabından söz eden Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Özellikle tıp tarihi ilgimi en çok çeken konu olduğu için bu kitabı yazdım. Son çeyrek yüzyılda teknolojik gelişme baş döndürücü bir hızla gelişti. Teknolojideki bu gelişme hem tanı hem de tedavi yöntemleri anlamında en fazla tıp bilimine yaradı. Mitolojide semboller kullanılarak insanlık halleri, hastalıklar, doğum, ölüm gibi bir çok konu açıklanmaya çalışılmaktadır.  Bu noktada mitoloji ve tıp kol kola dans etmektedir. Bu dans yüzyıllardır sürmektedir. Bunun sonucunda tıp, mitolojinin içerisinde kendini bir çok alanda anatomik, patolojik, fizyolojik olarak veya hastalıklara, sendromlara ismini vererek var olmuştur. Kitabımı bitirip, tekrar okuduğumda Mitoloji ve Tıp odaklı bir kitap olsa bile insana dair her şeyin sırlarının verildiği bir hikayeler ırmağının akışının uğultusunu dinlemiş gibi hissettim kendimi. Kendi adıma bu uğultu içinden koparıp alabildiğim sırlar da oldu. Kitabımı tekrar tekrar okuduğumda koparıp alacağım bu sırların artacağının farkındayım. Bu bakımdan kitabımı sadece hekimlere dönük bir kitap olarak görmüyorum.” diye konuştu.