Öz Orman-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Şahin Cerit, kamudaki sözleşmeli memurlara kadro verilirken, geçici çalıştırılan orman işçilerinin de Başbakan Erdoğan’dan müjde beklediğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Şahin Cerit, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve çoğunluğu yangın mücadelesinde görevli olan 7 bin 602 geçici işçinin, yılın sadece 5 ay 29 gününde istihdam edildiğini, geri kalan 6 ay 1 günde işsiz bırakıldıklarını belirterek, “Bu işçilerimiz, yılın kalan yarısında iş bulamıyor. Kimse 6 ay sonra işten ayrılacak birini işe almak istemiyor” dedi.

Cerit, ormancılıkta yılın 12 ayı boyunca üretilmesi gereken hizmetler bulunduğunu, buna karşılık işçilerin üçte birinin yılın yarısında hizmet dışı kaldığını kaydederek, şunları söyledi:

 

İŞÇİLERİMİZ UMUTLU

 

“Orman Teşkilatındaki işçilerimiz emekli olduğunda, kadroları iptal oluyor. Onların yerine, kadrosuz ve geçici işçi alınabiliyor. Şu anda işçilerimizin üçte biri yılın yarısında çalıştırılmadığı için, ormancılıktaki hizmetlerde aksamalar oluyor. Yangınları önlemede çok önemli olan dip temizliği ve alt dalların budanması gibi işlerin, yangın mevsimi gelmeden yapılması gerekiyor. Hatta artık kış mevsiminde bile çok sayıda orman yangını yaşıyoruz. Bu yangınları söndürecek eğitimli işçiler işten uzak kaldığından, yangına köylülerle müdahale ediliyor.

Sayın Başbakan, belediyeler ve özel idarelerdeki 4B’li memurların kadro sorunun çözümü için talimat verdi. Bu doğru oldu ama, 5 ay 29 gün çalışıp, bununla 12 ay yaşamak zorunda olan geçici işçiler de mağdur edilmemeli. Hükümetin, sözleşmeli memurlara kadro verirken, kadrosuz orman işçilerine üvey evlat muamelesi yapması doğru olmaz. 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilerimiz de, ‘Kimsesizlerin kimsesi’ olan Sayın Başbakandan müjde beklemektedir.