Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Ahi Evran Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Galericiler Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, davete ilgisiz kalan üyelere sitemde bulundu.


Güveloğlu, 345 kişinin davet edildiği toplantıya ancak 50 kadar üyenin katılmasını üzüntüyle karşıladığını belirtirken, sorunlara sahip çıkmak ve çözüm bulmak için birlik olmaları gerektiğini ifade etti.


Güveloğlu, Adana Valisi İlhan Atış ve Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'la görüşüp Yüreğir'deki 2.El Oto Pazarı'nın, Galericiler Sitesi'ne taşınmasını isteyeceklerini, oto pazarının yeni yerine taşınmasıyla esnaflar arasındaki birlik ve beraberliğin daha da güçleneceğini belirtti.

Güveloğlu, sitede oto pazarı olarak kullanmak üzere 41 dönüm hazır arsa bulunduğunu, ayrıca 60 dönüm gibi araziyi de yeşil alan olarak kullanmak için Büyükşehir belediyesi ile görüşeceklerini kaydetti.


GALERİCİLER SİTEDE TOPLANACAK

Galericiler sitesinin içerisinde başı boş seyyar satıcılara izin verilmeyeceğine dikkat çeken Güveloğlu, bunu sitenin güvenliği için yapacaklarını açıkladı. Şu an sitenin içerisinde 4 tane işyerinin faaliyette bulunduğunu belirten Güveloğlu, İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararla şehir içerisindeki bütün galericilerin sitede toplanmasının zorunlu olduğunu ifade ederken, sulama kanalı kenarındaki yolun henüz istimlak edilmediğini, bu konuyu da bir an önce belediyeyle görüşüp çözüme kavuşturacaklarını kaydetti.


AYNI ODAYA KAYITLIYIZ

İncelemede bulundukları,Kayseri Oto Galericiler Sitesi'nin muhteşem olduğunu, buna rağmen kayıtlı galericilerin kendilerine ait odalılarının bulunmadığına dikkat çeken Güveloğlu, Adana'da ise galericilerlen çoğunluğunun aynı odaya kayıtlı olduğuna dikkat çekti. Önceki oda başkanının seçim sonrası görevi devrederken, odanın borcunun olmadığının söylediğini, ancak göreve başladıklarında borçların ortaya çıktığına işaret eden Güveloğlu, “Bizde üyelerimizden bu borcun ödenmesi ve odanın giderleri için 500 lira para talep ediyoruz. Yönetimdeki birkaç arkadaş, daha önceki borçlarından dolayı odaya haciz gelmemesi için ceplerinden para yardımı yaptılar, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.


Galericiler, oto pazarı ve site konusundaki sıkıntılarını gidermek için,konuyu Adana Valisi İlhan Atış'ı da ziyaret ederek destek isteyecekler.