Bugüne kadar kentin park, refüj ile kaldırımlarındaki çim ve ağaçlar geleneksel yöntem olan arazözle sulanırken, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın talimatıyla “Otomatik Sulama Sistemi”ne geçiliyor.
Merkez Seyhan ilçesi Öğretmenler Bulvarı’ndaki otomatik sulama sistemi uygulamalarını denetleyen Başkan Vekili Aldırmaz, kentin önemli bölümünde yeni sisteme geçtiklerini söyleyerek, “Hedefimiz en kısa otomatik sulama sistemini kentin her tarafında hizmete açmaktır” dedi.
Otomatik sulama sisteminin önemli faydalarının bulunduğunu kaydeden Aldırmaz, “Arazözlerle sulama yapmak hem masraflı, hem de zaman kaybına neden oluyordu. Aynı zamanda görsel çirkinlik yaratıyordu. Yeni sistem sayesinde tüm bu olumsuzluklar ortadan kalktı. Otomatik sistemle verilen su ASKİ kuyularından karşılanması nedeniyle, yeraltı suyunun yükselmesi de önlenmiş oldu” şeklinde konuştu. Aldırmaz, ilçelerinde sulama yapan belediyelere de ASKİ kuyularından ücretsiz su verdiklerini de sözlerine ekledi.
Öte yandan, refüjlerde 637 bin 807 metrekare alanda sulama yapıldığı, bunun 337 bin 342 metrekaresinde Otomatik Sulama Sistemi’ne geçildiği bildirildi. Refüjlerdeki 170 bin 770 metrekare alanda da otomatik sulama sistemine geçilmesi için ihale yapıldığı ve yılbaşına kadar buralarda da yeni sistemin devreye gireceği kaydedildi. 125 bin 845 metrekare alanın yeni sistemle sulanabilmesi için projelerin hazır olduğu, 2012 yılında ihaleye çıkacağı vurgulandı. Uygulamanın ihaleyi takiben 6 ay içerisinde tamamlanacağı ifade edildi.