TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün mesajında Coronavirüsün de olumsuzluklarına değinerek şu bilgileri paylaştı;

MİMAR SİNAN’I SAYGI İLE ANIYORUZ

 Mimar Sinan, Anadolu’nun yanı sıra, Balkanlar’dan Yakın Doğu’ya geniş bir coğrafyada verdiği eserlerle olgunlaştırdığı yapı sanatı ve fikirleri ile ülkemizde mimarlık kültürünün temel taşlarını oluşturmuştur. Mimar Sinan, yapıtları; “insanın yaratıcı dehasının başyapıtları” ve “insanlık tarihinde dikkat çekici bir aşamanın seçkin örnekleri” olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren, çağdaş dünya tarafından da “üstün evrensel değer” olarak tanınan büyük bir ustadır.

Eşsiz yapıtlarıyla dünya mimarlığına esin kaynağı olan büyük usta Mimar Sinan’ıölümünün 432.yılında saygıyla anıyoruz.

"EKONOMİK KRİZ NEDENİYLE 2019 KAYIP BİR YIL OLDU"

Geçtiğimiz yıl bu günlerde yerel seçimleri henüz geride bırakmış, yaptığımız seçimle kentlerimizi yeni yerel yöneticilerimize teslim etmiş, TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi olarak, ilk çeyreğinden sonra da olsa kente dair değerlendirmelerimizi toplumun bilgilerine, yeni bir başlangıç vurgusuyla sunmuştuk. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle büyük zorluklarla geçen 2019, kayıp bir yıl olmaktan öteye gidemedi.

"2020 DE COVİD-19 SALGINI ETKİLİ OLUYOR"

Ne yazık ki, taze umutlarla girdiğimiz 2020 yılı da, tüm Dünyayı etkisi altına alan Covit 19 Pandemisinin hasarlarıyla hafızalarımızda yer alacaktır. Tüm programları ertelemek zorunda kaldığımız bu günlerde; binlerce can kaybı en önemli üzüntü kaynağımız, sürecin uzaması ve yaratabileceği kent yoksulluğunun artması önemli endişemiz, ekonomik koşulların telafi edilemez boyutlara ulaşmadan atlatılması ise en önemli temennimizdir.

"BU ZOR GÜNLERİN GEÇECEĞİNE DAİR UMUDUMUZU BİLDİRİYORUZ"

Elbette toplumun bütün kesimlerini etkisi altına alan bu zor günler geçecektir. Zihinlerimizi meşgul eden, bu karamsar günlerden kurtulacağımızı, sonunda yeniden ve yepyeni bir sayfa açacağımızın umudunu kaybetmemeli ve geleceğe umutla bakmalıyız.  Yaşadığımız bu karantina günlerinden sonra kentimizin, yöneticileri, sivil toplum örgütleri, meslek odalarıyla, toplum menfaatine uygun fikirlerle beslenen demokrasi anlayışı ve kentli haklarına saygılı bir ilişkiler zinciri ile yeniden canlanacağı umudumuzu bildirmek isteriz.

"YURTTAŞIN HAK ETTİĞİ KALİTELİ MİMARLIK ORTAMI DİLİYORUZ"

Büyük Usta Mimar Sinan’ı, mimarlığa, kültürümüze ve uygarlık tarihine yapmış olduğu katkıları nedeniyle bir kez daha saygıyla anarken, toplumumuza; her yurttaşın hakkı olan nitelikli bir yaşam çevresi, kentlerimize ise; toplumsal hakların elde edilmesinde, kaynak ve birikimlerin doğru kullanılmasında, kültürel / sanatsal yaşamın vazgeçilmez parçası olarak kaliteli mimarlık ortamı diliyoruz.