BASINDAKİ ‘SANSÜR’E DİKKAT ÇEKTİ

Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce ’14 Mart Tıp Haftası’ kutlama etkinlikleri kapsamında Kışla Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katılan Özgentürk, burada ‘Medya ve İnsan’ konulu söyleşide hemşerileriyle bir araya geldi. Türk basın sektörünü değerlendiren Özgentürk, medyadaki değişimi de yorumlayarak, ‘sansür’e dikkat çekti.

 

DİZİLERE CEZA BELGESELLER

Özgentürk, Türk sinemasında özellikle son dönemde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, ortaya konulan bazı yapıtların geleceğe olan beklentilerini arttırdığı gibi umutlarını da tazelediğini söyledi. Reyting uğruna yapılan bazı film ve dizileri de eleştiren Özgentürk, Şahan Gökbakar imzasını taşıyan ''Recep İvedik'' üçlemesini buna örnek gösterdi. Özgentürk, 'Biz  dizilere ceza olarak yayınlanan belgesellerin olduğu bir ülkedeyiz, bizim reyting beklememiz biraz komik'' diye konuştu.

 

“KELEBEĞİN RÜYASI BİR BAŞYAPIT”

Özgentürk, Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği; ‘Kelebeğin Rüyası’ adlı filmini, son dönemlerin başyapıtı olarak yorumladı. Özgentürk, Zonguldak’ta yaşayan ve genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun yaşam öyküsünü anlatan filmi de çok beğendiğini söyledi.

 

NAZIM HİKMET’İN ŞİİRİNİ OKUDU

Gazeteci-Yazar Nebil Özgentürk, etkinlikte kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.  Özgentürk doktorlara 1955 yılında Budapetşte’de Nazım Hikmet tarafından yazılan ‘Kavanozdaki Yürek’ adlı şiiri de okudu. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Özgentürk’e Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Adam, katkı ve katılımından dolayı teşekkür plaketi vererek teşekkür etti.