Başkan Prof. Dr. Öztürk, bazı mahallelerde belediye tarafından inşa edilen çocuk ve dinlenme parklarıyla, açık hava spor aletlerinin kasıtlı olarak tahrip edildiğini belirterek, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hoşça vakit geçirebilmeleri, kadınlarımızın, yaşlılarımızın kısaca her yaştan insanımızın yararlanabileceği oyun gereçleri ve spor aletlerine yönelik saldırıları bizi fazlasıyla üzmüştür” diye konuştu.

Seyhan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü parklara yönelik bu tür saldırıların son dönemlerde sıkça yaşandığını, özellikle hafta sonu İsmet Paşa Mahallesi’ndeki parka gerçekleştirilen saldırıyla ilgili güvenlik güçlerine gerekli başvurunun yapıldığı söylendi. Parkı kullanan vatandaşlarda saldırganları şiddetle kınadı.

Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, “Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda tesislerimize zarar verenlerin kimlikleri belirlenmeye çalışılıyor. Vatandaşlarımız kendi kullanımlarına sunulan bu tesislere zarar verenlerle ilgili bilgi sahibiyse lütfen 155 Polis İmdat Hattı’na ulaşsınlar” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, parkların belediyeler tarafından yapıldıktan sonra o bölgede yaşayan herkesin ortak malı olduğunu ifade ederek, "Bu şekilde zarar veren kişiler unutmamalıdır ki buralar aynı zamanda kendilerinin ödedikleri vergilerle inşa ediliyor. Parkların etrafında oturan mahalle sakinleri bu tür olaylarda hiç vakit kaybetmeden polise ya da zabıtamıza haber versin. Bu tür çirkin davranışları kimler hangi amaçla yapıyor bilemiyoruz ancak en kısa sürede yakalanarak gerekli cezayı alacaklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.