Olay, merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirlenemeyen 2 hırsız, demir kapıdan tırmanarak 5 çocuk babası Abdurrahman Kurt (39) adlı çiftçinin evine girdi. Bir arkadaşlarını da gözcü olarak aşağıda bekleten zanlılar, hırsızlık yapmadan önce rahat bir şekilde kaçabilmek için alt kata inerek dış kapıyı açtı. Ardından tek tek odaları gezen zanlılar, pantolon ve montların cebini kontrol etti. Bu arada zanlılardan biri yatak odasına girerek, Kurt'un pantolonunu alıp ceplerine bakmaya
başladığı sırada diğer zanlı yatak odasına girerken kapıya çarparak ses çıkmasına neden oldu. Sesi duyan Kurt "Kim o" diye seslenmesi üzerine zanlılar ellerindeki mont ve pantolonlarla kaçtı.
Eve gelirken güvenlik kameralarına takılan zanlılar kaçarken pantolonla birlikte güvenlik kamerasına yakalandı. Ev sahibi Kurt, peşlerinden koştuğu zanlıların izini kaybetti. Haber verilen jandarma evde parmak izi çalışması yapıp kamera görüntülerini incelemesine karşın zanlıların kimliğini belirleyemedi.
Pantolonun cebinde 4 bin 680 lira nakit para ve ciro edilmiş 5 bin 700 liralık hamiline çek olduğunu anlatan Kurt, son günlerde 30'dan fazla hırsızlık olayının yaşanmasına rağmen hiçbir önlemin alınmadığını söyledi.
Hırsızların cirit attığını ve vatandaşların korktuğunu belirten Kurt, "Bizim soyulduğumuz gece 3 eve daha girilmiş. Tüm kimliklerim kartlarım, arabamın 2 anahtarı eşimin cep telefonu ve 200 lirayı da almışlar. Her odaya girip çıkmışlar. Kasayı açmaya çalışmışlar. Canımızdan olmadığımız için şükrediyoruz. Ciro ettiğim çeki iptal etmek istedim ama olmadı. Ben de ticaret mahkemesine başvurdum. Mahkeme ödeme günü gelmeden çeki iptal etmezse o para da gidecek" dedi.