Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Serdar Özbarlas, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunları Derneği geçmiş dönem başkanları ve üyeleri ile akademisyenlerin katıldığı kurumsal emeklilik töreni açılış konuşmaları ile başladı. Kendisi de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e başarı dileklerini ileten derneğin önceki başkanları gelecek dönemler için temennilerini dile getirdi.  Törene katılamayan hocalar ise gönderdikleri video görüntüleriyle Prof. Dr. Mehmet Turan Çetin ile olan anılarından söz etti.

Çukurova TIPMED Başkan yardımcısı Uz. Dr. Hatice Emre Canataroğlu dernekleri hakkında bilgi verdi. ÇÜ Tıp Fakültesinin ilk mezunlarından olan Prof. Dr. Mehmet Turan Çetin’in Çukurova TIPMED’in kurucu başkanı olduğunu hatırlatan Uz. Dr. Canataroğlu, daha sonra sırasıyla Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Prof. Dr. Nejat Narlı, Prof. Dr. Yusuf Karataş, Prof. Dr. Ersin Akpınar, Prof. Dr. Necdet Aytaç’ın Çukurova TIPMED başkanlığı yaptığını ve son başkan olan Prof. Dr. Figen Doran’ın halen bu görevini sürdürdüğünü bildirdi.

Doğum Gününde Emekli Oldu

Prof. Dr. Mehmet Turan Çetin, “Bu günü düzenleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum beni çok duygulandırdınız. Emekliliğimin aynı zamanda doğum günüme denk gelmesi benim açımdan çok duygusal bir anı yaşamama sebep oldu.” dedi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Serdar Özbarlas da bugüne kadar kendi döneminde birçok hocayı emekli ettiklerini belirterek, verdiği hizmetlerden dolayı Prof. Dr. M. Turan Çetin’e bir plaket teşekkür etti. Prof. Dr. Özbarlas aynı zamanda Prof. Dr. Çetin’in doğum gününü de kutladı. Daha sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Meryem Tuncel ise Prof. Dr. Çetin’in birçok öğrenci yetiştirdiğine değinerek Çukurova Üniversitesi’ne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Duygusal anların paylaşıldığı törende dernek kurucusu Prof. Dr. Mehmet Turan Çetin’e mevcut yönetim adına şükran plaketi takdim edildi. Aynı zamanda doğum günü de olan Prof. Dr. Çetin için sosyal mesafe kuralları çerçevesinde mini kutlama yapıldı.