Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yapılan istihbarat çalışmalarında dış bağlantılı bir fuhuş çetesinin faaliyet gösterdiğini belirleyince yaklaşık 3 ay süren bir çalışma başlattı.
Polis, Rus mafyası bağlantılı çetenin liderinin 1996 yılında Türkiye'ye yerleşip anlaşmalı evlilikle Türk vatandaşlığına geçen ve 2006 yılında fuhuştan yakalanan Oya A. (41) olduğunu tespit etti.
Zanlıları, teknik takibe alan polis gerekli delilleri topladıktan sonra, yaklaşık 100 polisin katılımıyla 7 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Ancak polis baskını sürekli fuhuş yapılan evlere yaptığı için tedbiri elden bırakmadı.
Baskın yapmadan önce ellerine eldiven, ayaklarına galoş takarak operasyona başladı. Operasyon sırasında didik didik yapılan aramada galoşlar ve eldivenler hiç çıkartılmadı. Evde bulunan paralar bile eldiven çıkartılmadan sayıldı. Operasyon sonucunda fuhuş yapan 7 kişi ile birlikte kadınları fuhşa zorlayan 7 kişi yakalandı.
Gürcistan uyruklu kadınlar hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sınır dışı edildi. Kadınları fuhşa zorlayan 7 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.