Emniyety Müdürlüğünce yapılan açıklama şöyle;
"Vatandaşlarımızın güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, meydana gelen trafik kazalarını azaltmak, can kaybı ve ekonomik kayıpları önlemek ve insanlar üzerinde olumsuz etki yapan motorlu araçlardan kaynaklı Gürültü Kirliliğini Önlemek ve Tescil Edilmemiş Plakasız Kullanılan Motosikletler üzerinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından denetimler etkin şekilde sürdürülmektedir.


Bu kapsamda; 27.10.2017 günü 03.11.2017 tarihleri arasında il merkezimiz değişik cadde ve bulvarlar üzerinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce "Gürültü Kirliliği ve Plakasız Motosiklet Denetimleri" yapılmıştır.
Bu denetimler sonucu 520 adet Motosiklet trafikten men edilmiş olup, bunlardan 16 adedi motosiklet motor ve şase numaralarından gerekli incelemeler yapılmak üzere ilgili birimlere teslim edilmiştir.


Yapılan tüm denetimlerde hedeflenen amaç; Trafik suçlarını işlemeye eğilimli kişileri caydırmaya ve trafik suçu işleyen sürücüyü tespit etmek ve yakalama amacına yönelik olup, sürücüler üstünde de "kural ihlali yaparsam yakalanma riskim var" düşüncesini pekiştirmek ve sürücülerde kalıcı bir davranış değişimi sağlamaktır"