Günübirlik ve mevsimlik kamp kuran vatandaşlarımız tarafından tercih edilen Yumurtalık ve Karataş sahillerinde özellikle hafta sonları büyük yoğunluk yaşanmaktadır.
Bu sebeple; Adana Emniyet Müdürümüz Sayın Zafer Aktaş'ın talimatları doğrultusunda ilçe sakinleri ile bu ilçelere günübirlik veya süreli olarak tatile gelen vatandaşlarımıza huzurlu ve güvenli bir tatil geçirmelerini sağlamak amacı ile 6 Temmuz 2019 Cumartesi günü Yumurtalık ilçesinde ve 7 Temmuz 2019 Pazar günü Karataş ilçesinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, İlçe Emniyet Amirliği personeli, Yunus ve Güven Timleri ile Trafik ekiplerinin katılımı ile sahil, cadde, sokak, ev ve işyerlerinde vatandaşları bilgilendirme çalışması yapılmıştır.


İlçelerde yapılan bilgilendirme çalışması esnasında; öncelikle otodan, evden, işyerlerinden hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşın dikkat etmesi gereken konular ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır. Aynı zamanda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla alınması gereken tedbirler konusunda vatandaşlar uyarılmıştır. Konu ile ilgili bilgilendirme broşürleri sahil, cadde, sokak, ev ve işyerlerinde vatandaşlara dağıtılmıştır.
Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen bu tür sosyal sorumluluk projeleri devam edecektir.