Edinilen bilgiye göre, olay saat 23.00 sıralarında Onur Mahallesi 45025 sokak 4 numaralı evin önünde gerçekleşti. İddiaya göre, mahalle sakinlerinin evlerinde olduğu bir sırada çok güçlü bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın ardından sokağa çıkan vatandaşlar, bir polis merkezinde görev yapan komşularının penceresinden duman yükseldiğini gördü. Olayın şokunu üzerlerinden atamayan vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi.

Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi saldırının meslektaşlarına yönelik olduğunu tespit ederek çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Daha sonra olay yerine gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri ve Bomba İmha Uzmanları, patlamandan etkilenen iki ev ve çevresinde inceleme de bulundu.
Vatandaşların korku dolu gözlerle izlediği çalışmaların ardından bombanın parça tesirli olmadığı, ses bombası olarak adlandırılan bomba olduğu tespit edildi.
Küçük bir çocuk bombayı iki kişinin attığını ve olay yerinden hızla ayrıldıklarını öne sürdü. Yapılan çalışmaların ardından saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.