Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve üyeleri, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Eğitim Sen ve Adana KHK Mağdurları Platformu üyelerinin bulunduğu görüşmede   Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Prof. Dr. Haluk Savaş’ın yaşadığı sorunlu süreç ve sağlık rahatsızlıklarından ötürü geçmiş olsun dileklerini iletti. Durumu hakkında bilgi aldı.
Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş’ün de hazır bulunduğu görüşmede; Prof. Dr. Haluk Savaş, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümünde akademisyenken 2 yıl önce KHK ile ihraç edildiğini ve pasaportuna tahdit koyulduğunu belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra akademisyenlikten ihraç edildiğini, sonra bir süre tutuklu kaldığını, bu süreçte pankreas kanserine yakalandığını, yapılan yargılama sonunda beraat ettiğini ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırıldığını, buna rağmen tedavi için yurt dışına çıkamadığını, sağlığa erişim hakkını kullanamadığını ifade etti.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Prof. Dr. Haluk Savaş’a, beraat etmesine ve yurt dışı yasağının kaldırılmasına rağmen, kanser gibi çok önemli hastalığı nedeni ile pasaport verilmemesi, yaşam hakkı ve sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkının ihlalidir. Hukuki hiçbir haklı yönü olmayan bu uygulamanın daha evvel Müjdat Gezen ve diğer örneklerde olduğu gibi düzeltilmesi zorunludur. Şeffaf ve denetlenebilir devlet ve kamu idaresi kuralının yaşama geçerek bu hukuksuzluğu gidermeleri için görevlileri gereğini yapmaya davet ediyorum.” dedi.
Sorunun acil ve yaşamsal önemi nedeniyle Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Valisinin görev nedeni ile Ankara’da olmasından dolayı vekâleten görevi yürüten Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ile görüşerek sorunun giderilmesi yönünde hassasiyet gösterilmesini istedi.