Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Azmi Yalçın’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta SEYMER yönetici ve öğretmenlerine kursiyer öğrencilerle iletişim ve başarıya yönlendirmede izlenmesi gereken kurallar anlatıldı.

Seyhan Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Yalçın, “Motivasyon, insanın doğumundan itibaren başlar. Bebek önce, kendisi bir şeyler yapmak ister. Ama dikkat edilirse, onu daima etrafı motive eder; gerek konuşması, gerek yürümesi bu dış motivasyona bağlıdır. O kadar bağlıdır ki, içinde bulunduğu cemiyetin kültürü ve dili tamamen dış motivasyonlarla çocuğa verilir. Belli bir yaşa kadar, bu dış motivasyon mecburidir. Çünkü çocuk, bu şekildeki misalleri görmek ve duymak zorundadır ki, kendi kabiliyetleri gelişebilsin” dedi.

SEYMER öğretmenleri ve yöneticilerinin etkileşimli olarak soru cevaplarıyla dahil olduğu konferansta motivasyon yöntemlerini anlatan Prof. Dr. Azmi Yalçın, “Birçok motivasyon çeşidi mevcuttur. Motivasyonda geniş bir yelpaze söz konusudur. Pek tabii, kültürümüzü ve düşüncelerimizi doğru veya yanlış yönlendiren kamuoyunun, bunların oluşumundaki rolü büyüktür. Motivasyon ailede başlar, insanın çalıştığı kurumlarda devam eder, bir topluma mal olur, neticesi itibariyle de bütün insanlığı ilgilendirir. Bu şekildeki bir gidiş, doğru bir motivasyon olduğu gibi, yanlış da olabilir. Doğru motivasyonda insanlığın yararına olabilecek keşifler elde edilirken; kötü motivasyonda; kızma, kırgınlık, dargınlık, çekişme, kavga, savaş ve bütün insanlığın felâketi şeklindeki komplikasyonlar karşımıza çıkabilir. Her iki grubun da tarihte birçok misâli vardır. Bundan dolayı, toplumun her kesiminde iyi motivasyonu geliştirmek önem arz eder” diye konuştu.