Kamışlı şu görüşlere yer verdi


"Mimarlar Odası Adana Şubesi olarak, kamuoyunu ve üyelerimizi bilgilendirmek üzere Karayollarından yazılı olarak 2 kez istememize ve 2. başvurumuzu teknik personelimizi göndererek yapmamıza rağmen kurum, uygulama projelerini vermemekte ısrar etmektedir.

            Kentin ulaşımı ile ilgili önemli bir projenin üretimi aşamasında bu kentle ilgili söyleyecek sözü olan, olması gereken, konusunda uzman kişileri bünyesinde barındıran tüm kurumların ve ilgili meslek odalarının görüşleri alınmalı, ortak bir fikir oluşturularak uygulamaya geçilmesi gerekirdi, bu kent hepimizindir.

            Kentimize yatırım yapılması, aksaklıkların giderilmesi özellikle ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılar ortada iken elbette çok önemlidir. Ancak, yapılan yatırımların, harcanan paraların doğru plan ve projelerle yapılması çok daha önemlidir. İşte bu süreçte kurumlar sadece kendi bildiğini doğru kabul ederek, ilgili hiçbir kurumun görüşüne önem vermediğinde çoğu zaman onca emek ve bu halkın paraları çarçur edilip boşa harcanmaktadır.

            Mimarlar Odası olarak sakıncaları görüp, uyardığımız kentimizde uygulanan birçok projede yaşanan sıkıntılar ortadadır. Örneğin, Hafif raylı sistem, meslek odalarının gerekçeleri ile yaptıkları tüm itirazlarına rağmen uygulanmıştır ve güzergah hatasından atıl kalmıştır. Yapım maliyetinin yüksekliği ayrı bir sorundur. Örneğin, Celal Bayar köprülü kavşağı itirazlarımız değerlendirilmemiş onca para harcanarak uygulanmış, onca para harcanarak yıkılıp tekrar yapılmıştır. Örneğin, Adliye binası yeri ile ilgili itirazlarımız olmasına rağmen uygulandı ve şimdi kentin başka bir bölgesine taşınması gündemde. Sadece bu üç örnek bile ortak akıl oluşturmadan uygulamaya geçilmiş olması ile sürecin bizi doğruladığını yüz milyonlarca doların boşa harcandığını göstermektedir.

            Karayollarının kavşak düzenlemesi konusunda ise projeleri göremediğimiz için doğru yada yanlış olduğu konusunda bir yorum yapamıyoruz, bugün bizlerin içerisinde yaşadığı ve gelecekte de çocuklarımızın içerisinde yaşayacağı kentleri kendilerinin boş tarlası gibi gören bir zihniyetle çağdaş kentlerin yaratılması mümkün değildir. Hangi master planının veya hangi ulaşım planının ürünü olduğunu irdeleyemediğimiz, sadece siyasi kaygılarla ortaya konulan yap boz projeleri hiçbir zaman bu kentin yararına olmamıştır.  Sonuçta toplum olarak daha iyi yaşamak için birlikte düşünmek ve birlikte üretmek gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, Mimarlar Odası olarak kentte yetki ve sorumluluk kullanan kurumları kamu yatırımlarını yönlendirir iken uzmanlıklara gereken önem ve saygıyı göstermelerini diliyoruz"