Yapımına devam edilen başta Şakirpaşa, Ova, Onur, Fevzipaşa, Demetevler, Bahçelievler ve Kanal 1. Durak ile demiryolu altgeçidinde yaşanan sıkıntıları çözecek projenin 4.150 metresinin tamamlandığını kaydeden Küreksiz, geriye kalan 1950 metrelik kısmın ihalesinin yapıldığını ve önümüzdeki 4 ay içerisinde tamamlanarak sorunun tamamen ortadan kaldırılacağını vurguladı.
Özellikle Yeni Doğan Mahallesi’nin aşırı yağıştan ciddi zarar gördüğünü kaydeden ASKİ Genel Müdürü Kadir Küreksiz, bu mahalledeki sorunu tamamen ortadan kaldırmak için Domuz Çiftliği Deresi’nden başlatılan 1.60 metre çapında 1950 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı inşaatının hızla devam ettiğini ve şu ana kadar 400 metresinin döşendiğini belirtti. Küreksiz, geriye kalan 1550 metrelik kısmın da yaklaşık 2 ay gibi bir sürede tamamlanarak yağmur suyu hattının devreye gireceğini ve bu mahallede bir daha sorun yaşanmayacağını ifade etti.
Son üç gündür aralıksız devam eden yağışın mevsim normallerinin üzerinde olduğuna dikkati çeken Küreksiz, yağışların artarak devam ettiğini son iki günde ASKİ Çağrı Merkezi’ne vatandaşlar tarafından toplam 1744 adet ihbar yapıldığını ve tüm ihbarların değerlendirilerek sıkıntıların çözümü için insan üstü bir gayret gösterildiğini vurguladı. Küreksiz, su baskınlarının özellikle gecekonduların yoğun olduğu mahallelerde  meydana geldiğinin tespit edildiğini söyledi.