Müşterilerinin cep telefonlarına indirim, sürpriz promosyon mesajları gönderen fuhuş çetesi çökertilirken, şebekenin elinden kurtarılan yabancı uyruklu kadınlardan 5’inde frengi ve Hepatit C tespit edildi.
İzmir polisi yaklaşık 6 ay, liderliğini N.A.’nın yaptığı şebekeyi takibe aldı. Üç hafta önce İstanbul ve İzmir’de, üç otelin de aralarında bulunduğu 22 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Zanlıların zorla fuhuş yaptırdıkları 10’u Moldova, 6’sı Ukrayna, 2’si Rusya, 1’i Azerbaycan uyruklu 19 kadın kurtarıldı. Şebekenin yurtdışından çeşitli vaatlerle kandırarak getirdiği kadınları, pasaportlarına el koyup fuhuş yapmaya zorladığı belirlendi.
Çetenin, müşterilerinin cep telefonlarına, belirli tarihlerde gelenlere çeşitli sürprizler yapılacağı ve fiyatlarda yüzde 25 indirim uygulanacağı gibi promosyon mesajları gönderdiği de öğrenildi. Zanlılardan 6’sı tutuklanırken, 3’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kadınlardan 5’inde Hepatit C ve Frengi (Sifilis) saptandı. Öte yandan ekiplerin başka bir operasyonda gözaltına aldığı travestiler A.Ç. ile H.Ö.’de de frengi bulunduğu öğrenildi.