REKTÖR TÜNCEL "ÇÜ'NÜN HEDEFİ" MESAJI

Göreve geldiği günden itibaren başarılı akademisyenlerle bir araya gelerek Çukurova Üniversitesinin ulusal ve uluslararası arenada akademik bilinirliğini ve kaliteli yayın sayısını arttırmak adına çalışmalar yürüten Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan İleri Malzeme Araştırma Laboratuvarı ile Lüminesans Dozimetri ve Tarihlendirme laboratuvarını ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Karadağ eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak İleri Malzeme Araştırma Laboratuvarında araştırma yapan doktora öğrencileri ve akademisyenlerle bir araya geldi. Burada Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Doç. Dr. Ahmet Ekicibil laboratuvar çalışmaları hakkında bilgi verdi. VProf. Dr. Tuncel daha sonra Lüminesans Dozimetri ve Tarihlendirme laboratuvarını ziyaret ederek araştırmacılardan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Burada da Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Prof. Dr. Mustafa Topaksu laboratuvar çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Her iki laboratuvardan araştırmacılar üniversite destekli ve TÜBİTAK destekli araştırma projeleri yürüttüklerini, bugüne kadar çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezi tamamlandığını ve devam eden tez çalışmaları bulunduğunu söylediler. Bu tez çalışmalarından bazılarının YÖK 100/2000 kapsamında öncelikli alanlarda Doktora tez çalışmaları olduğuna dikkat çeken araştırmacılar, çalışma sonuçlarından SCI kapsamında birçok makalenin literatüre kazandırıldığını ifade ettiler.

Prof. Dr. Tuncel: “Sorunları Yerinde Tespit Ediyoruz”

Araştırma laboratuvarlarında araştırmacılarla sohbet eden Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel akademik araştırma ve geliştirmelerde ihtiyaç duydukları cihaz ve ekipmanların temini ve mevcut ekipmanların bakım onarımı konusuna rektörlük olarak yardımcı olacaklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesinde yer alan araştırmacıların çok önemli konularda akademik araştırma ve geliştirme projeleri yürüttüklerinin altını çizerek, “Üniversitemizde bilime âşık akademisyenler ve çok başarılı lisansüstü (Yüksek lisans ve Doktora) öğrencileri var. Laboratuvardan gece gündüz çıkmayarak, hayatını bilime adamış bu araştırıcılar için bizde rektörlük olarak onların çalışma ve azimlerini bildiğimizi iletmek ve destek olmak için ziyaretlerde bulunuyoruz. Amacımız, araştırmacılarımızın karşılaştığı sorunları yerinde tespit etmek ve hızlıca çözümler üretip hayata geçirmek.  Çukurova Üniversitesi adının ulusal ve uluslararası arenada en iyi noktalara gelmesi için elbirliğiyle daha güzel işlere imza atacağımızı biliyor ve Üniversitemizin önümüzdeki 50 yılını bu bilinçle inşa ediyoruz. Gelecekte alt yapı sorunu olmayan akademik ve idari bakımdan daha da güçlü, uluslararası arenada söz sahibi olan bir üniversite olma hedefine kararlılıkla yürüyoruz.” şeklinde konuştu.