ÇÜ'YE YEŞİLAY HAFTASI ZİYARETİ

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Yeşilay Adana Şube Başkanı Zuhal Aslan ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Yeşilay Haftası kapsamında bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyinin artırılması amacıyla yapılan etkinlikler hakkında Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e bilgi veren Aslan, Yeşilay’ın Türkiye genelinde 120 şubesiyle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Prof. Dr. Tuncel: “Yeşilay’ımızın Kuruluş Yıl Dönümünü ve Yeşilay Haftası’nı Kutluyorum”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel günümüzde madde bağımlılığının tüm dünya için ortak bir sorun haline geldiğini ifade ederek, “Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmaktadır. Unutmayalım ki, bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturma yolunda, çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm bireylerimizi bu konuda bilinçlendirmek, zararları konusunda farkındalık yaratmak ve zararlı maddelere ulaşmasını önlemek toplum olarak hepimizin sorumluluğundadır. Biz Çukurova Üniversitesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve bu bilinçle çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yıl 102’inci yaşını kutlayan Yeşilay’ın çalışmalarını desteklediklerini bildiren Prof. Dr. Tuncel, “Toplumu ve özellikle gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan Yeşilay’ımızın kuruluş yıldönümünü ve Yeşilay Haftası’nı kutluyorum” dedi.