“MESLEĞİNİZE SIKI SIKIYA SARILIN”

Törende konuşan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, ülke ve meslek olarak çok zor zamanlardan geçildiğini, ama kimsenin umutsuz olmaması gerektiğinin altını çizdi. Av. Gökayaz, “Avukatlar Haftasında mesleğe 50-60 yılını vermiş üstatlarımızı ziyaret ettim. Onlarla sohbet ettiğimde mesleğin ilk yıllarının zorluklarını anlattılar. Mesleğimizin ilk yılları dün de zordu bugün de zor. Ama biz bu zorlukları mesleki dayanışma ile hep birlikte aşacağız. Bugün aramıza katılacak meslektaşlarıma umutlu, çalışkan ve inatçı olmalarını öneriyorum. Başarılı olmanın başka bir formülü yok.” dedi.

“BARO, AVUKATLAR VE MESLEĞİMİZ İÇİN VAR”

Av. Gökayaz, konuşmasında, hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgi verdi. Mesleki dayanışma ruhunu diri tutacak Uyum Bürosunu ve Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığını (ADABAYS) kurduklarını belirten Av. Gökayaz, “Uyum Bürosu projemizi hayata geçirdi. ADABAYS’a hayat verdik, üyelik aidatı ve giriş keseneğini çok cüz'i tuttuk. Kıdemli meslektaşlarımızın da bağış ve destekleriyle ciddi bir seviyeye ulaştık. Baro Tesislerimizin kapılarını meslektaşlarımıza ardına kadar açtık. Bugüne kadar yaklaşık 45 düğün, nişan gerçekleştirdik. Önümüzdeki yaz döneminde de tesislerimiz meslektaşlarımızın mutlu günleri ile hep dolu. Birbirimizle el vererek, omuz omuza avukatlık mesleğini yücelteceğiz. Baro, avukatlar ve mesleğimiz için var.” şeklinde konuştu.

Daha sonra meslek yemini ederek, cübbe giyerek, ruhsat alan avukatlara ailelerinin gururlu bakışları altında cübbelerini; Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Mehmet Atik Araz, Av. Aziz Erbek, Av. Pınar Gül, Av. Kerem Aydın, Av. Ömer Faruk Gerger, Av. Beyzanur Gerger Durak,Av. Mesut Kılıç, Av. Sima Kılıç, Av. Demet Okur, Av. Selçuk Esmen, Av. Tuğba Aslan, Av. Rojbin Özbiçer, Av. Kemal Tankuş, Av. Hasan Tuğberk Kurdaş, Av. Yunus Emre Güney, Av. Mehmet Batuhan Soydinç, Av. Selim Boyraz, Av. Yasemin Arslan, Av. İlker Güzel, Av. Nevzat Elçi ve Av. Miyesser Ersalan Önenli giydirdi.