Vatandaşlar yılbaşı bileti almak için şanslı bayilere giderken seyyar Milli Piyango satıcıları da her köşe başında şans dağıtmaya başladı. Yılbaşındaki yoğunluğu fırsat bilen dolandırıcılar ve sahtekarlara karşı da seyyar satıcılar önlemini alıyor.
Adana'da seyyar Milli Piyango satıcısı Mehmet Yücel de bunlardan biri. Yücel, kendisinin gerçek bir seyyar bayii olduğunu kanıtlamak için Milli Piyango İdaresinden aldığı satış ruhsatının resminin yer aldığı afişli önlük giyerek bilet satıyor. Önlüğünde ismi ve ruhsat numarası yazan Yücel, "Biletlerin ortaya çıkmasıyla birlikte sahtekarlık olabilir. Bu nedenle vatandaşların güvenini sağlamak ve daha fazla bilet satmak için bu yönteme başvurdum. İlk gün az bilet sattım, önlüğümü giydikten sonra
satışlarım arttı" dedi.
Yücel, vatandaşı sahte biletlere karşıda uyararak, dolandırıcıların yaptığı biletlerin sol alt köşesine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Gerçek biletin sol alt kısmında bulunan kontrol numarasının rakamları kabarık. Bilet ışığa tutulunca üzerinde Milli Piyango'nun MP logosu görünmeli. Işıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan, kesik çizgiler şeklinde dağılımı bulunan elyaflar görünür. Biletin arkasında kalın çerçeve çizgisinin dışında ince çerçeve çizgisi bulunur. Biletin arka yüzündeki ikramiye planı ve diğer yazıların hepsi nettir. Ayrıca biletin eni 6, boyu 14.7 santimdir. Biletin ön yüzündeki ikramiye numarası bölümünün üstündeki MP
amblemi ile Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin imzaları nettir. Tam biletler açık mavi, yarım biletler bayrak kırmızısı ve çeyrek biletler de açık nefti yeşil renkli olup, renkler canlıdır."
Yılbaşı özel çekilişinde rekor ikramiye olarak 40 milyon TL verileceğini, ayrıca 1 adet 5 milyon TL, 1 adet 1 milyon, 10 adet 500 bin, 50 adet de 100 bin TL dağıtılacağını belirten Yücel, "Özel çekilişte tam bilet 36, yarım bilet 18, çeyrek biletler ise 9 TL'den satılıyor" dedi.