Adana ziyaretinin çok yararlı geçtiğini belirten Büyükelçi İvanovskiy, “Nasıl hareket edeceğimize dair ortak bir fikir oluştu. İlişkilerin gelişmesi konusunda Sayın Vali ve sizin de desteğinizi bekliyoruz. Türk-Rus ilişkilerinin büyük duvarını birlikte öreceğiz” dedi.

   Rusya Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy, ziyarette Akkuyu’da kurulması düşünülen nükleer santralle ilgili de görüşlerini açıkladı ve buralarda bölge insanının istihdam edileceğini anlattı.

   Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükelçi İvanovskiy’e Çukurova hakkında bilgi verdi.

Çukurova’nın eskiden Mersin, Osmaniye ve Hatay’ı da içine kapsayan merkezi Adana olan Büyük Seyhan Vilayeti olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, “Bölgemiz Ortadoğu ve Afrika’ya açılan penceredir. Ayrıca enerji koridoru dolayısıyla Türk cumhuriyetleri ile de bağı vardır. Yatırım için çok ideal bir bölgedir. Biz de yatırımcılara her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Bölgemize Türk-Rus işadamlarının ortak yatırımlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

   Ortadoğu ve Türkiye’nin sınırlarındaki sorunların geçici olmasını umut ettiğini kaydeden Zihni Aldırmaz, bu sorunların ortadan kalkmasının hem Türkiye hem de Rusya’nın yararına olduğunu bildirdi.

   Zihni Aldırmaz, ziyaretin sonunda Rusya Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy’e “Çukurova’da Doğa ve Tarih” kitabını hediye etti. Büyükelçi de Zihni Aldırmaz’a üzerinde Kremlin Sarayı’nın bulunduğu bir tabak hediye etti.