Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın tebligat kendisine ulaşmadan, Ergenekon’la ilgili soruşturma dosyalarını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermesini “pervasızlık” olarak değerlendirdi.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu ANKA’ya yaptığı açıklamada, “dosya aktarma” olayını hayret ederek izlediklerini ifade ederek, “Bunu nasıl bir cesarettir, bu nasıl pervasızlıktır?” diye sordu. Yetkilerinin alındığını bildiği halde, Erzurum Cumhuriyet Savcısı Şanal’ın Ergenekon’la ilgili soruşturma dosyalarını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermesiyle, görevini kötüye kullandığını belirten Kanadoğlu şöyle devam etti:

“Yani ne olduğunu bildiğiniz halde, bizzat Başkanvekilinin ağzından duymanıza rağmen bunun İstanbul’a gönderilmesi, görevi ihmalden çok aşan, bir görevi kötüye kullanma suçudur. Elbette ki hesabı sorulacak bir suçtur. Hem disiplin yönünde, hem de Ceza Kanunu önünde ne yapılacaksa mutlaka yapılmalıdır. Eğer bu iyi niyet meselesi ise, hiçbir şeyden haberiniz yoktur, o tebligatın size gelmesiyle öğreneceğiniz bir olay ise zaten mesele yok. Ama siz bunu bildiğiniz halde bunu mesele yapıyorsunuz o zaman orada iyi niyetten değil, kasıttan bahsetmek mümkün olur.”