ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi olarak ‘13. Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyine’ ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sağlık Bilimleri Fakültelerindeki eğitimin daha ileriye götürülmesi amacıyla düzenlenen bu tür toplantıları çok önemsediklerini ifade eden Prof. Dr. Tuncel, bir sağlık lisansiyerinin bilgi ve uygulama becerisinin yanı sıra bir takım ruhu içerisinde çalışma kabiliyeti, iletişim ve sosyal yetkinliğinin de son derece önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tuncel, organizasyonda emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sultan Taşcı’nın konuşmasının ardından gerçekleştirilen müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. SABDEK toplantısında Sağlık Bilimleri Programlarında Geleceğin Becerileri, Mevcut Durum Analizi, 21. Yüzyıl Becerilerinin Çekirdek Eğitim Programına Entegrasyonu konuları ele alındı. Toplantıda 28 Devlet Üniversitesi, 14 Vakıf Üniversitesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 4 üniversite dekan, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri ile temsil edildi. Programa 53 dekan ve dekan yardımcısı ile 12 Çekirdek Eğitim Programı Koordinatörü olmak üzere toplan 65 kişinin katıldığı bildirildi.

2 gün süren ve Çekirdek Eğitim Programı Koordinatörü ve üyelerinin katıldığı çalıştayda Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi Doç. Dr. Salih Bardakcı da moderatörlük yaparken, gerçekleştirilen SABDEK Yürütme Kurulu seçiminde ise gelecek dönem Yürütme Kurulu oylama yapılarak belirlendi. Ayrıca toplantı sonrası arzu eden katılımcılara Adana’nın tarihi mekânları rehber eşliğinde tanıtıldı.